ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Διαύγεια η τροποποίηση της εγκυκλίου για τους ελέγχους στο καθεστώς της βασικής ενίσχυσης
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Διαύγεια η τροποποίηση της εγκυκλίου για τους ελέγχους στο καθεστώς της βασικής ενίσχυσης

Η τροποποίηση αφορά στον έλεγχο των καταγγελιών που δέχεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με το ιδιοκτησιακό των αγροτών όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμα του το agrocapital.gr.

Ειδικότερα

Για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια,για την επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων στην ΕΑΕ ελέγχεται η ταυτοποίησή τους με τα παραστατικά χρήσης που έχουν επισυναφθεί με ευθύνη του γεωργού στον ηλεκτρονικό φάκελο που συνοδεύει την κατ΄ ́έτος υποβληθείσα ΕΑΕ.

1.Προκειμένου να είναι νομότυπο ένα παραστατικό χρήσης μη ιδιόκτητων (ενοικιαζόμενων) αγροτεμαχίων–πρέπει να περιλαμβάνει όσα περιγράφονται στην κατ ́έτος ΕΓΚΥΚΛΙΟ-ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ήτοι:

  • να αναγράφονται υποχρεωτικά οι ΑΦΜ ιδιοκτήτη/-τριαςκαι ενοικιαστή/-τριας,
  • να αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και το Α.Τ.Α.Κ. όπου απαιτείται
  • να περιγράφεταιτο μίσθιο
  • να αναγράφεταιη χρονική περίοδοςτηςμίσθωσης,
  • να έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής για καθένα από τους αντισυμβαλλόμενους

Δείτε εδώ στην ανάρτηση της εγκυκλίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τί γίνεται όταν υπάρχουν κενά αρχεία, εντοπιστούν διαφορές, υπάρχουν μη νομότυπα παραστατικά ή γίνουν καταγγελίες.

Μάλιστα επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες μας για εμπλοκή του ΥΠΕΝ αφού όπως έγινε γνωστό την Κυριακή:

Ειδικά για τους αγρότες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες τους μετά από την επίσης πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, (710/2020) με την οποία ακυρώθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονται στις εκχερσώσεις για αγροτική καλλιέργεια χωρίς διοικητικές πράξεις (εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47 και 47Β ν. 998/79), θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων.

Το ίδιο θα συμβεί και για την ταχύτατη επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος που αφορά στις χορτολιβαδικές εκτάσεις των νησιών μας, καθώς και στο θέμα των «δασωμένων αγρών» με ολοκληρωμένες προτάσεις που θα δίνουν οριστική λύση.

Στόχος είναιμέχρι το τέλος του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το εμβληματικό αυτό έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί, με το πλέον αξιόπιστο περιεχόμενο, προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις