Με πέντε έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων για την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης ενισχύεται η Κρήτη

Τα έργα, που με απόφαση του περιφερειάρχη εντάσσονται στο Ταμείο Συνοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έχουν προϋπολογισμό 2.520.147,50 ευρώ.

Τα έργα αφορούν σε δράσεις «διαλογής στη πηγή βιοαποβλήτων στο δήμο Χανίων εκτός της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE στο δήμο Χανίων, για την ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων του δήμου Πλατανιά, για την προμήθεια κλαδοτεμαχιστών για τη διαχείριση βιοαποβλήτων του δήμου Ιεράπετρας, την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης βιοαποβλήτων στον δήμο Αρχανών - Αστερουσίων και για την ανάπτυξη συστήματος διαλογής στην πηγή για βιοαπόβλημα στο δήμο Ρεθύμνης».

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «τα έργα αυτά υπηρετούν τη στρατηγική μας για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας, μαζί με τις μεγάλες υποδομές για τα στερεά και υγρά απόβλητα. Φέρνουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή και στην διαχείριση των βιοαποβλήτων. Εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που θα αυξήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί, Περιφέρεια, δήμοι και πολίτες, σε μια κοινή προσπάθεια, μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις