Δυτική Ελλάδα - Αμπελώνες: Στόχος η αύξηση στις εξαγωγές κατά 5%

Να αναστρέψει το κλίμα στις -αμελητέες- εξαγωγές εξαιρετικής ποιότητας κρασιών που παράγονται στην Αχαΐα και την Ηλεία, προς την Ιαπωνία και την Κορέα, στοχεύει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι ομάδες-στόχοι στις δύο χώρες για τα κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), τα οποία παράγονται από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: ΠΓΕ Αχαΐας, ΠΓΕ Ηλεία, ΠΓΕ Λετρίνων, ΠΓΕ Πλαγιές Αιάλειας, ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου και ΠΟΠ Πάτρα.

 

Οι γενικοί στόχοι της επικοινωνιακής στρατηγικής του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι ομάδες-στόχοι με τις ζώνες που προωθεί η Περιφέρεια και να ταυτιστούν με περιοχές προέλευσης οίνων ανώτερης ποιότητας. Επίσης, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι καταναλωτές των αγορών για το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα στις ζώνες της Δυτικής Ελλάδας, και φυσικά να διεισδύσουν και να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις αγορές αυτές με στόχο την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ως προς τους στόχους του προγράμματος, ο πρώτος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την ποικιλία και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούν οι οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ κατά 5% σε Ιαπωνία και 10% στην Κορέα, εκθέτοντας το πρόγραμμα σε κοινό άνω των 400 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι να υπάρξει θετική επίπτωση 5% στις ετήσιες εξαγωγές της Ελλάδας προς τις αγορές των δύο χωρών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις