Τελεσίγραφο των αγροτών της Θήβας στον Υπ. ΑΑΤ: Λύστε τα προβλήματα αλλιώς πάμε σε κινητοποιήσεις!

Αποφασισμένοι για όλα είναι οι παραγωγοί στη Θήβα που έστειλαν τελεσίγραφο στον Υπ. ΑΑΤ για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού..

Σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν υπόψιν του agrocapital.gr, ο αγροτικός σύλλογος φυτικής παραγωγής Θηβών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των μελών του την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου του 2021 έδωσαν ομόφωνη εντολή στο διοικητικό τους συμβούλιο για τις εξής αποφάσεις που έλαβαν:

  • Να διαπραγματευτούν με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για τον κάθε, κατά κύριο και κατά αποκλειστικό επάγγελμα αγρότη, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει λόγω του covid-19, προκειμένου:
  • Να δοθούν στους παραγωγούς άμεσα δάνεια κινήσεως τα οποία στο ελάχιστο θα είναι ισόποσα με το καθαρό εισόδημα που δήλωσαν τη προηγούμενη χρονιά.
  • Επίσης θα είναι άτοκο,δεκαετούς διάρκειας και 100% εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη οι τράπεζες που θα το χορηγήσουν.
  • Τέλος η δανειοδότηση θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση.

Εάν αυτό δεν συμβεί, οι αγρότες προειδοποιούν ότι θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης χωρίς να υπολογίζουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid 19.

Υπάρχουν δε ανάλογες πληροφορίες και για αγροτικούς συλλόγους και άλλων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας,

Στους δρόμους οι αγρότες της Βέροιας 

Μηχανοκίνητη πορεία, υπό βροχή, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, παραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο κέντρο της Βέροιας.

Οι αγρότες διεκδικούν να αποζημιωθεί η κατεστραμμένη ροδακινοπαραγωγή, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού, από το πρόγραμμα de minimis, να τους δοθεί αντισταθμιστική ενίσχυση για την πτώση των εισοδημάτων από την Covid 19 αλλά και από το ρωσικό εμπάργκο αγροτικών προϊόντων.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, έχουμε οκτώ μήνες απλήρωτοι, είναι δίκαια αυτά που ζητάμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης.

Οι διαδηλωτές τήρησαν τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στο δήμαρχο Βέροιας Κ.Βοργιατζιδη και στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη. Το ίδιο ψήφισμα απέστειλαν και ηλεκτρονικά στους τέσσερις βουλευτές του νομού.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις