"Open Innovation: How Collaboration Unlocks a Sustainable Future" στο πλαίσιο του Future of Farming Dialogue
"Open Innovation: How Collaboration Unlocks a Sustainable Future" στο πλαίσιο του Future of Farming Dialogue

Στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων Future of Farming Dialogue, ο Bob Reiter, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τομέα Crop Science της Bayer, θα επισημάνει τη διασύνδεση μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων εντός και εκτός του δικτύου Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) της εταιρείας, τη σημασία τους στην καινοτομία και τις επόμενες λύσεις για την προώθηση του μέλλοντος της γεωργίας. Ο κος Reiter θα συζητήσει με τους διευθύνοντες σύμβουλους των Pairwise, Rantizo και Oerth Bio κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας διαδικτυακής εκδήλωσης Ανοικτή Καινοτομία: Πώς η συνεργασία «ξεκλειδώνει» ένα βιώσιμο μέλλον στις 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 17:30

 

«Ως ηγέτης σε αυτόν τον χώρο, η Bayer δεσμεύεται να μεταμορφώνει τη γεωργία μέσω του ανοιχτού μοντέλου καινοτομίας», δήλωσε ο Reiter. «Αυτή η στρατηγική Ε & Α μας επιτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με συνεργάτες όλων των μεγεθών - από νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι ακαδημαϊκά ιδρύματα και καθιερωμένες εταιρείες - για να αναζητήσουμε ενεργά νέες δημιουργικές ιδέες στο οικοσύστημα καινοτομίας. Η προσέγγιση αυτή δεν τροφοδοτεί μόνο θεμελιώδεις αλλαγές στη σκέψη, αλλά υποστηρίζει επίσης τη γεωργία του σήμερα, ενώ βοηθά στη διαμόρφωση της γεωργίας του αύριο».

 

Οι επενδύσεις στην γονιδιακή επεξεργασία προωθούν τη γεωργία με βελτιωμένη ποιότητα τροφίμων, υψηλότερη απόδοση και βελτιωμένη διατροφική αξία

 

Η γονιδιακή επεξεργασία είναι το κλειδί για καλύτερες λύσεις και μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Χάρη στη συμφωνία Ε & Α με την εταιρεία Pairwise, το Broad Institute και άλλους φορείς, η Bayer έχει πρόσβαση στα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας γονιδιώματος. Στην φυτοπροστασία αυτό σημαίνει εξαιρετική ευκαιρία για μετασχηματισμό, με στόχο την βελτίωση της απόδοσης και την απλούστευση της συγκομιδής για τους παραγωγούς.

 

«Εργαλεία όπως η γονιδιακή επεξεργασία προσφέρουν νέες λύσεις στις προκλήσεις σχετικά με την διατροφή που αντιμετωπίζουν τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι καταναλωτές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pairwise, Tom Adams. «Η Pairwise, μέσω της συνεργασίας της με την Bayer, προωθεί λύσεις που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη καινοτομία και πιο απτές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε και παράγουμε τρόφιμα».

 

Η ερευνητική συνεργασία της Bayer με τη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Meiogenix επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την αναπαραγωγή φυτών και τις εφαρμογές επεξεργασίας γονιδιώματος. Οι τεχνολογίες της Meiogenix χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν την ανταλλαγή τμημάτων του γονιδιώματος μεταξύ χρωμοσωμάτων φυτικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της μείωσης, τη φυσική διαδικασία που δημιουργεί γενετική ποικιλομορφία στη διαδικασία αναπαραγωγής των φυτών. Αυτή η συνεργασία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πιο υγιείς καλλιέργειες, με υψηλότερη διατροφική αξία. Οι παραγωγοί μπορούν να καλλιεργούν πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα, βελτιωμένες ποικιλίες που προσφέρουν τα είδη τροφίμων που θέλουν οι καταναλωτές.

 

Οι επενδύσεις σε νέες λύσεις για τη φυτοπροστασία μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας

 

Μέσω του προγράμματος Leaps της Bayer, οι επενδύσεις σε εταιρείες όπως η Rantizo επιτρέπουν την εφαρμογή ακριβείας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων με εναέρια μέσα, ενώ μειώνουν τη συμπίεση του εδάφους. Η επικεντρωμένη εφαρμογή της σωστής ποσότητας στο σωστό φυτό επιτρέπει μια συνολική μείωση των εφαρμογών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των εκπομπών άνθρακα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς ψεκασμούς . Η διαδικασία είναι καλύτερη για την καλλιέργεια, καλύτερη για τη γη και καλύτερη για τον παραγωγό, επιτρέποντας τελικά μια πιο βιώσιμη προμήθεια τροφίμων. Χάρη στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α με επικεφαλής το πρόγραμμα Leaps της Bayer, η Rantizo σκοπεύει να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερους παραγωγούς επεκτεινόμενη σε επιπλέον γεωγραφικές περιοχές.

 

«Το μέλλον της γεωργίας είναι εδώ και μέσω των συνεργασιών μας με την Bayer και άλλες εταιρείες, ανυπομονούμε να βελτιστοποιήσουμε την εφαρμογή των εισροών με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με βέλτιστη απόδοση», δήλωσε ο Michael Ott, Διευθύνων Σύμβουλος της Rantizo. «Τα μηχανήματα ψεκασμού drone αξιοποιούν δεδομένα, ακρίβεια και αυτοματισμό για να εντοπίσουν τοπικά ζητήματα και, στη συνέχεια, να παρέχουν εφαρμογή ακριβείας, αποκλειστικά και μόνο εκεί που χρειάζεται. Όχι περισσότερο και όχι λιγότερο. Αυτό βελτιώνει την αειφορία και μας βοηθά να μειώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της γεωργίας».

 

Εκτός από τις δικές της επενδύσεις σε Ε & Α για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων νέων τρόπων δράσης, η Bayer συνεργάζεται με την Targenomix, μια νεοφυή επιχείρηση που χρησιμοποιεί γονιδιωματικά εργαλεία για τον εντοπισμό νέων μηχανισμών δράσης για τα ζιζανιοκτόνα. Σπάζοντας τον κώδικα των υποψηφίων ζιζανιοκτόνων, η Targenomix μπορεί να βρει εκείνα τα μόρια που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθήσουν τη γεωργική παραγωγή παρά τις προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η ανθεκτικότητα των ζιζανίων. Η προσέγγιση αυτή της νεοφυούς επιχείρησης στέφθηκε με επιτυχία, χάρη εν μέρει στην υποστήριξη που παρέχει η Bayer στην Targenomix, με τη χημική τεχνογνωσία της και την πρόσβαση στην εργαστηριακή υποδομή της εταιρείας και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο ουσιών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

 

Επιπλέον, η κοινοπραξία της Bayer με την εταιρεία Arvinas για τη δημιουργία της OerthBio, μιας άλλης εταιρείας που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα Leaps της Bayer, χρησιμοποιεί μια μοναδική πλατφόρμα αποδόμησης πρωτεϊνών για την προστασία από ζιζάνια, έντομα και ασθένειες, μειώνοντας ενδεχομένως την ανάγκη για χημική προστασία των καλλιεργειών και τελικά μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας.

 

«Τα επόμενα 10 χρόνια της γεωργικής καινοτομίας θα έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη υγιή ανάπτυξη του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων», δήλωσε ο John Dombrosky, Διευθύνων Σύμβουλος της Oerth Bio. «Φανταστείτε να έχετε τη δύναμη να ενισχύσετε θεμελιωδώς την αντοχή, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το αποτύπωμα της γεωργίας. Στην Oerth Bio, το κάνουμε αυτό γεφυρώνοντας μια επαναστατική θεραπευτική πλατφόρμα που ονομάζεται PROTAC® - αποικοδόμηση πρωτεϊνών στη γεωργία».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις