ΕΛΓΟ «Δήμητρα»: Οι πιστοποιημένοι γεωργικοί σύμβουλοι
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»: Οι πιστοποιημένοι γεωργικοί σύμβουλοι

Τον οριστικοποιημένο κατάλογο με τους πιστοποιημένους γεωργικούς συμβούλους, μετά την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων, δημοσιοποίησε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων.

Πρόκειται για τους γεωτεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις περιφέρειες της χώρας, που θα μπορούν να παρέχουν τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στο χωράφι σε όσους αγρότες ενταχθούν στο περιβόητο πρόγραμμα «Γεωργικών Συμβουλών» που ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προβλέπει την επιδότηση της αμοιβής για κάθε συμβουλή.

Ειδικότερα:

Με την έκδοση της αριθ. 61/10ης/06.08.2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφορικά με τις υποβληθείσες ενστάσεις υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων κατά της απόφασης πιστοποίησης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο 3.084 πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι πλέον ενταγμένοι στο Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σ.Π.Σ.Γ.Ε.), με σκοπό την υποστήριξη των γεωργών για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης.

Οι εγγεγραμμένοι Γεωργικοί Σύμβουλοι μπορούν να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό τους, στο οποίο αναγράφεται και ο αριθμός Μητρώου, από τη σελίδα προβολής της αίτησής τους στο ηλεκτρονικό Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (http://agroadvisors.elgo.gr).

Η κατανομή των 3.084 πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων ανά Περιφέρεια παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 και η κατανομή τους ανά ειδικότητα παρουσιάζεται στον Πίνακα 2.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις