Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Παρά της αντίξοες καιρικές συνθήκες  πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς από αντιπροσωπεία του αγροτικού συλλόγου Ζαγοράς. Οι  αγρότες δηλώνουν πως “παρά το ένα μέτρο χιόνι και τον παγετό”, βρίσκονται στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν “για την απαράδεκτη κατάσταση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς που είναι υπό κατάρρευση”.

Τονίζουν ότι η πανδημία του κορονοϊού κατέδειξε την «ανύπαρκτη παροχή υγείας – πρόνοιας – περίθαλψης, για τον αγροτικό πληθυσμό. Είναι απαράδεκτο για έναν ολόκληρο δήμο με 5.500 χιλιάδες δημότες, να μην υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης, το κέντρο υγείας, σε θέματα κτιριακής υποδομής είναι σε μαύρα χάλια, η σκεπή έχει πέσει μέσα, έχουμε έλλειψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα προστασίας. Έτσι οδηγούν κυρίως την νεολαία να εγκαταλείπει την ύπαιθρο. Ευθύνες μεγάλες έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν την ΚΑΠ και 20.000 αγροτικά νοικοκυριά τον χρόνο εγκαταλείπουν την ύπαιθρο”.

 

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας που είναι βασική ανάγκη σε έναν τόπο, “ενώ πληρώνουμε δυσβάστακτες εισφορές στον ΕΦΚΑ για την υγεία και την συνταξιοδότηση μας, αντικρίζουμε την υποβαθμισμένη  υγεία σε όλων τον νομό, οι συντάξεις των αγροτών είναι εξευτελιστικές και επίσης το όριο συνταξιοδότησης σε μεγάλη ηλικία”.

 

Ζητούν:

  • Να γίνει άμεσα εμβολιαστικό κέντρο το κέντρο υγείας Ζαγοράς για όλες τις ηλικίες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε μαύρα χάλια.
  • Αναβάθμιση εξοπλισμού με τα απαραίτητα μέσα”.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις