Αμύνταιο: Στρεμματική ενίσχυση του ροδάκινου με το πακέτο «de minimis» ζητούν οι παραγωγοί
Αμύνταιο: Στρεμματική ενίσχυση του ροδάκινου με το πακέτο «de minimis» ζητούν οι παραγωγοί

Την στρεμματική ενίσχυση της καλλιέργειας ροδάκινου με το πακέτο ήσσονος σημασίας «de minimis», ώστε να αποζημιωθούν για έκτακτες περιπτώσεις, ζητούν οι καλλιεργητές της περιοχής του Αμυνταίου, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η στρεμματική αποζημίωση στην περιοχή μας θα πρέπει να ισούται με την πραγματική ζημιά που έχουμε υποστεί που αν το μετατρέψουμε σε αριθμούς αναλογεί σε 250€/στρ. Επιπλέον η στρεμματική ενίσχυση που θα δοθεί θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ αυτό το ποσό ούτως ώστε να μπορέσουμε να  ορθοποδήσουμε και να καλλιεργήσουμε ξανά» αναφέρει επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551, σύμφωνα με την οποία την περασμένη χρονιά «σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές σε όλες τις καλλιέργειες ροδάκινου στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, ανεξαρτήτως ποικιλίας, λόγω του παγετού στις αρχές και μέσα του μήνα Απριλίου και  των έντονων βροχοπτώσεων από 05/08/2020 – 08/08/2020».

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα αποζημιωθούμε, πότε θα αποζημιωθούμε, ποιες ποικιλίες θα συμπεριληφθούν ή το ύψος της ενίσχυσης» αναφέρει η επιστολή του συνεταιρισμού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις