Ι. Αχμέτ: Εξευτελιστικές οι τιμές στα καπνά – Στα όρια τους οι Καπνοπαραγωγοί
Ι. Αχμέτ: Εξευτελιστικές οι τιμές στα καπνά – Στα όρια τους οι Καπνοπαραγωγοί

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη και πίεση για λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των Καπνοπαραγωγών της Θράκης, ανέλαβε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, καθώς όπως επανέλαβε στις δηλώσεις του είναι αδικημένοι, πολλαπλώς από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί, για μια κρίσιμη κοινωνική και παραγωγική τάξη στη Ροδόπη.
Ζήτησε την συνδρομή και των άλλων δύο Βουλευτών της Ροδόπης, του Ευριπίδη Στυλιανίδη από την ΝΔ και του Δημήτρη Χαρίτου από το ΣΥΡΙΖΑ, την οποία και έλαβε.
Οπότε προγραμματίζεται εκ νέου ένα ραντεβού με τον νέο πια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου θα συμμετάσχουν οι τρεις Βουλευτές και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών, Εσάτ Χουσεΐν.
Υπενθυμίζεται πως μέλη του Συνεταιρισμού που τον απαρτίζουν είναι 6.000, αριθμός που μεταφράζεται σε 30.000 οικογένειες.
«Αυτές οι οικογένειες δεινοπαθούν οικονομικά, βρίσκονται σε αδιέξοδο και εγκαταλείπουν την καλλιέργεια. Διεκδικούμε χρηματική αποζημίωση της τάξης των 120 ευρώ για πανδημία
-2020-, καθώς οι καπνοπαραγωγοί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν δεν μάζευαν τις συνηθισμένες ποσότητες, αλλά πολύ λιγότερες», υποστήριξε ο κ. Χουσεΐν
«Εάν δεν υπάρξει λύση από το στόμα του υπουργού στα διαρκή υπομνήματα των τελευταίων μηνών του Συνεταιρισμού, θα προβούν οι καπνοπαρωγοί της περιοχής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, -Κατερίνη, Σέρρες-, σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα του υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Σε ότι αφορά και τις φετινές τιμές είναι, απλά εξευτελιστικές», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν.

Αναφερόμενος και στα προηγούμενα δύσκολα έτη και κυρίως το 2018, ο κ. Χουσεΐν στάθηκε στα διαρκή υπομνήματα και έγγραφα προς την προηγούμενη κυβέρνηση και προς την τωρινή, για τις αποζημιώσεις που ζητούσαν της τάξης των 300 ευρώ, ενώ έλαβαν μόνο 100 ευρώ, από εκείνη την καταστροφική ίωση των καπνών.
«Οι τιμές είναι όντως εξευτελιστικές και φέτος, το 2017 λάβαμε 41.700.000 εκ ευρώ, το 2018 17 εκ ευρώ. Με αυτές τις τιμές δεν συντηρούνται οικογένειες. Θα φύγουν όλοι και θα κλαίει μια ολόκληρη πόλη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χουσεΐν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις