Για απαξίωση και αδιαφορία των εσπεριδοκαλλιεργητών της Αργολίδας κάνουν λόγο οι αγρότες
Για απαξίωση και αδιαφορία των εσπεριδοκαλλιεργητών της Αργολίδας κάνουν λόγο οι αγρότες

 

Μεγάλη είναι η ανησυχία στους παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας με το θέμα που έχει προκύψει από την ρύπανση του Αργολικού κόλπου και την άρνηση όπως υποστηρίζουν, των εργοστασίων χυμοποίησης να δεχθούν τα πορτοκάλια τους.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που λάβαμε από παραγωγό της Αργολίδας που μεταφέρει την αγωνία και των συγχωριανών του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αναρωτιόνται "πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους", με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθεί η επιστολή:

"Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την κόντρα που υπάρχει μεταξύ της ΔΕΥΑΑΡΜ και των χυμοποιείων της περιοχής μας. Είμαι αγρότης που ζει την οικογένειά του από την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα από τον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. 

Θα ήθελα να αναφέρω τα εξής 

1. Προσπαθώ εγώ και άλλοι συγχωριανοί μου να πουλήσουμε τα προϊόντα μας σε κάποια από τα μεγάλα συσκευαστήρια του νομού μας και μας απαντούν ότι κλείσανε καθώς δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πορτοκάλια που τους μένουν για χυμοποίηση.


2. Θέλω να ρωτήσω και νομίζω ότι αυτό είναι και το πιο σοβαρό ποιος ή ποιοι έχουν την ευθύνη για το ότι αφού γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια (και πιθανόν να έχουν δίκιο) τη ρύπανση που προκαλούν τα χυμοποιεία γιατί δεν έγινε κάτι στην αρχή της αγροτικής σεζόν ή στο τέλος της αλλά τώρα δημιουργώντας μας σοβαρά προβλήματα πώς θα διαθέσουμε τα προϊόντα μας; 

Επίσης τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω πολύ απλά εγώ αλλά και άλλοι χιλιάδες αγρότες που έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους και ενώ ήδη ξέρουμε πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός στον τομέα των πορτοκαλιών και τι προβλήματα ήδη έχει ο Αργολικός κάμπος (υψηλό κόστος ΔΕΗ, λιπασμάτων, άρδευσης) βάζοντας και το κερασάκι στη τούρτα πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις