Συνδεδεμένη 2020 για τα τεύτλα: Στον πάγο η διαδικασία, υπάρχει πολιτική βούληση;
Συνδεδεμένη 2020 για τα τεύτλα: Στον πάγο η διαδικασία, υπάρχει πολιτική βούληση;

Σε θρίλερ εξελίσσεται φέτος η διαδικασία για τη συνδεδεμένη στα τεύτλα με τους παραγωγούς να αγωνιούν ότι η πληρωμή της ενίσχυσης θα καθυστερήσει περαιτέρω ή και ότι τελικά δεν θα δοθεί.

Σε επικοινωνία του agrocapital.gr με τους παραγωγούς μας επισήμαναν ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει στείλει ακόμα τους κωδικούς στις μεταποιητικές μονάδες ενώ σε επικοινωνία των μονάδων με τον Οργανισμό, μας δήλωσαν ότι τους λένε ότι δεν γνωρίζουν πότε θα κινηθεί η διαδικασία. Συνεπώς τα στοιχεία για να βγουν οι πίνακες δεν υπάρχουν και η διαδικασία έχει παγώσει. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια στα μέσα Φλεβάρη είχε καταβληθεί η ενίσχυση, είναι εύλογη η ανησυχία των παραγωγών ότι η διαδικασία πάει τουλάχιστον για Απρίλιο, αν δεν ακυρωθεί.

«Θα σκάσει το καζάνι. Μας θεωρούν αγράμματους. Όμως αυτά είναι κονδύλια της ΕΕ και τα δικαιούμαστε. Εμείς όμως κρατάμε την ελληνική γη» τονίζουν.

Και στη συνέχεια διατυπώνουν το ερώτημα τους προς τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Γιατί δεν μας δέχθηκε ο υπουργός στις αρχές Φεβρουαρίου στο γραφείο του; Γιατί απέρριψε την πρόταση για συνάντηση στη Λάρισα; Από πού μαθαίνουν νέα για τα τεύτλα αφού δεν μας έχουν δει;».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις