Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το πρωί της Πέμπτης για τον περιορισμό του κορονοϊού
Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το πρωί της Πέμπτης για τον περιορισμό του κορονοϊού

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου 20216 έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους κωδικούς «2» και «6», στους έξι κωδικούς μετακίνησης σε όλη τη χώρα, με την αποστολή sms στο 13033.

Πιο αναλυτικά:

  • Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.
  • Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.
  • Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο υφυπουργός στην αρχή έστειλε το μήνυμα πως «βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό». Τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε. Έχουν εντοπιστεί σε 1.756 πολίτες μέχρι σήμερα, ανέφερε.

Κικίλιας: Το εμβόλιο της Astrazeneca και στους άνω των 65

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κιλίλιας, αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών. Ανακοίνωσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, το οποίο πιέζεται εξαιτίας της εκτεταμένης διασποράς της νόσου covid-19 στην κοινωνία. Η πίεση στο ΕΣΥ βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, είπε. Ο υπουργός μίλησε για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια τους και πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική. Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε covid.

Επίσης το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις