Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της βρώσιμης ελιάς Π.Ο.Π. “Καλαμάτα”

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για το θέμα της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Μεσσηνίας και των όμορων νομών και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με την επέκταση της εμπορικής ονομασίας “Ελιά Καλαμών” και η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου.

Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε πως η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της επιτραπέζιας ελιάς των συγκεκριμένων περιοχών είναι τραγική, και έκανε λόγο για “εμπορική καπήλευση” και “καταστροφικές συνέπειες” της απόφασης του πρ. υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου από το 2018. “Η απόφαση αυτή άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της υποβάθμισης του δικού μας, νομίμως κατοχυρωμένου από την Ε.Ε. και παγκοσμίου φήμης προϊόντος”, τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις