ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν
ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Οι Δημοκρατικοί, όπως αναφέρει το CNBC, χρειάστηκε να κάνουν αρκετές αλλαγές της τελευταίας στιγμής προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλων των μελών τους επί του σχεδίου, καθώς βιάζονται να εγκριθεί το πακέτο που θεωρούν απαραίτητο για μπει ένα τέλος στις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε μόνο από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί αμφισβητούν την ανάγκη θέσπισης ενός ακόμη μεγάλου πακέτου δαπανών.

Επόμενο βήμα είναι να επιστρέψει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όπου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση την Τρίτη, καθώς στόχος του κόμματος είναι να έχει σταλεί στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν, προς υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, πριν από τις 14 Μαρτίου, οπότε λήγει το ισχύον πρόγραμμα των επιδομάτων ανεργίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απευθείας επιταγές στους Αμερικανούς ύψους έως και 1.400 δολαρίων, πρόσθετο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων ανά εβδομάδα έως τον Σεπτέμβριο αλλά και πίστωση φόρου τέκνων για ένα επιπλέον έτος.

Προβλέπει επίσης νέα χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων του κορονοϊού και τη διεξαγωγή διαγνωστικό τεστ, επίδομα ενοικίων για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες αλλά και οικονομική ενίσχυση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις