Τελιγιορίδου – Βέττα: Ζητούν περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων στην γουνοποιΐα
Τελιγιορίδου – Βέττα: Ζητούν περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων στην γουνοποιΐα

Παράταση στη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιίας πέραν του Μαρτίου και μέχρι τουλάχιστον το Φθινόπωρο, ζητούν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Κάνουν λόγο για “συνθήκες οικονομικής ασφυξίας” για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο της γουνοποιίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση του Covid–19 και τους περιορισμούς που έχει επιφέρει στις εμπορικές συναλλαγές.

“Η πλειονότητα των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιΐας βρίσκεται υπό καθεστώς αναστολής εργασίας και  είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης τους, παρατείνοντας έστω το μόνο μέτρο στήριξης, την καταβολή του ανεπαρκούς επιδόματος αναστολής εργασίας των 534 ευρώ μέχρι και το Φθινόπωρο, όπως εισηγούνται οι φορείς του κλάδου”, αναφέρουν υπογραμμίζοντας πως “ο κλάδος της γουνοποιΐας είναι ένας σημαντικός παραγωγικός κλάδος στη Δυτική Μακεδονία κι ένας από τους πλέον εξωστρεφείς και εξαγωγικούς παραγωγικούς κλάδους της χώρας μας, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Καστοριάς και της Σιάτιστας της Π.Ε. Κοζάνης να απασχολείται σε αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο δραστηριοποιούνται συνολικά 1240 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 982 είναι ατομικές και οι 258 είναι εταιρίες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 2023”.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις