Επίσκεψη στην Αχαΐα και την Ηλεία του Μανώλη Γραφάκου
Επίσκεψη στην Αχαΐα και την Ηλεία του Μανώλη Γραφάκου

Τη νέα μονάδα που θα επεξεργάζεται το σύνολο των αστικών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο μήνες, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, την Τρίτη 9 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη. 

 

Ο κ. Γραφάκος επισκέφθηκε επίσης την πόλη της Πάτρας και συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θεόδωρου Μπαρή και του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Στη σύσκεψη καταγράφηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων της Πάτρας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου έως το τέλος Μαΐου. Επίσης, συμφωνήθηκε η κατάρτιση προγράμματος για όλους τους Δήμους της Αχαΐας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τους Δήμους της περιοχής, με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων που θα ανακυκλώνονται.

 

Ο Γενικός Γραμματέας είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην οποία συζητήθηκε η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πάτρας και η ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών για την πλήρη κάλυψη της περιοχής με δίκτυα αποχέτευσης. 

 

Το Αίγιο αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, στο οποίο ο κ. Γραφάκος μαζί με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, επισκέφθηκαν την Τέμενη, ένα χώρο που πλέον έχει καθαριστεί από τα απόβλητα τα οποία βρίσκονταν σε προσωρινή αποθήκευση μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Ο καθαρισμός του χώρου ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία οδήγησε σε επιλογή προσωρινού αποδέκτη για τα αστικά απόβλητα της περιοχής του Αιγίου.

 

Ο Μανώλης Γραφάκος δήλωσε: «Στη Δυτική Ελλάδα, έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στη διαχείριση των αποβλήτων. Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά τη λειτουργία της η Μονάδα Επεξεργασία Αποβλήτων στην Ηλεία, η πέμπτη κατά σειρά σε όλη τη χώρα. Δημοπρατήθηκε χθες η αντίστοιχη μονάδα του Αγρινίου, ενώ σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί και αυτή της Πάτρας. Η Τεμένη στο Αίγιο καθαρίστηκε και σήμερα παρουσιάζει μια άλλη εικόνα από ότι μήνες πριν, ενώ κλείνουμε οριστικά και το ΧΥΤΑ στην Αιγείρα. Μιλάμε με αποτελέσματα. Παράλληλα υλοποιείται το σχέδιο για την ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων της Πάτρας, ενώ συμφωνήσαμε να εκπονήσουμε σύντομα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο νόμο Αχαΐας».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις