Λιβανός: Τουριστική περίοδος 12 μηνών με brand name την ελληνική διατροφή
Λιβανός: Τουριστική περίοδος 12 μηνών με brand name την ελληνική διατροφή

Ένας από τους στόχος είναι η διαμόρφωση τουριστικής περιόδου δώδεκα μηνών μέσω της εμπειρίας τουριστών με τη γη αλλά και με την προώθηση της ελληνικής διατροφής, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του στη Ημαθία.

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα ταυτότητα καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στο εξωτερικό.

Μιλώντας για το ζήτημα της νέας ΚΑΠ επισήμανε ότι ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και αγρότες έχουν κοινό στόχο καθώς πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων, προσθέτοντας όμως ότι η διαδικασία δεν μπορούσε να ξεκινήσει από την τρέχουσα χρονιά, αφού επιβάλλεται να προηγηθεί συγκεκριμένη προεργασία.

Δήλωσε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας αναφορικά με το θέμα των συσκευασιών για τα φυτοφάρμακα η οποία εξετάζει προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Κυριότερη πρόταση αποτελεί η δημιουργία συλλογής στα σημεία πώλησης όπου κατά την αγορά θα «χρεώνεται» στο ΑΦΜ του κάθε αγρότη το φυτοφάρμακο που θα αγοράζει και θα διαγράφεται όταν παραδίδει τη συσκευή.

Σχετικά με το θέμα με τους ΤΟΕΒ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση που επιλύει το πρόβλημα των Γενικών Συνελεύσεων που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα διαμορφωθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των συγκεκριμένων οργανισμών.

Σε ό,τι αφορά στις κορονοενισχύσεις ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις