ΟΠΕΚ: Μείωσε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου για φέτος κατά 300.000 βαρέλια

Οι τιμές του πετρελαίου αναμίχθηκαν την Τετάρτη, υποστηριζόμενες από μια ισοπαλία στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά πιέστηκαν από ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς, αφού ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του μείωσαν τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης το 2021.

Το αργό πετρέλαιο Brent για το Μάιο, το οποίο λήγει την Τετάρτη, υποχώρησε 23 σεντς, ή 0,4%, στα 63,91 δολ. Το βαρέλι στις 11:05 π.μ. EDT (1505 GMT).

Το πιο ενεργό συμβόλαιο Brent για τον Ιούνιο ήταν 18 σεντς, ή 0,30%, στα 64,36 $ το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 41 σεντς, ή 0,7%, στα 60,96 δολ. Το βαρέλι.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου WTI για παράδοση Μαΐου αυξήθηκαν 41 σεντς στα 60,96 $ το βαρέλι, αύξηση 0,7%.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ροές διυλιστηρίων αυξήθηκαν, μειώθηκαν κατά 876.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 107.000 βαρελιών, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

"Τα διυλιστήρια συνεχίζουν να αυξάνουν τη χρήση και τη λειτουργική ικανότητα και τον τρόπο ανάκτησης από το βαθύ πάγωμα", δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας CHS Hedging, αναφερόμενος σε μια χειμερινή καταιγίδα τον περασμένο μήνα που παγώνει τις εργασίες διύλισης στο Τέξας.

Ο ΟΠΕΚ + μείωσε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου για φέτος κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με έκθεση της συνεδρίασης της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Reuters.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους, που ονομάζονται ΟΠΕΚ +, πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη, για να αποφασίσουν για την πολιτική παραγωγής.

"Δεδομένης αυτής της απαισιόδοξης προοπτικής, φαίνεται πιθανό ότι οι ποσοστώσεις παραγωγής θα παραμείνουν στη θέση τους για έναν άλλο μήνα", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Eugen Weinberg.

Ο ΟΠΕΚ + περιορίζει επί του παρόντος την παραγωγή κατά περισσότερο από 7 εκατομμύρια bpd σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τις τιμές και να μειώσει την υπερπροσφορά. Η Σαουδική Αραβία έχει προσθέσει σε αυτές τις περικοπές με επιπλέον ένα εκατομμύριο bpd.

"Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να παίζει μαντέψει σήμερα για την πολιτική εφοδιασμού που θα ορίσει ο ΟΠΕΚ + στην αυριανή συνάντηση, αλλά η τιμή Brent 64 $ ανά βαρέλι σηματοδοτεί ότι οι έμποροι αναμένουν μια προσεκτική προσέγγιση από τη συμμαχία", δήλωσε ο αναλυτής της Rystad Energy, Louise Dickson.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Mohammad Abdulatif al-Fares εξέφρασε την «προσεκτική αισιοδοξία» την Τετάρτη ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα βελτιωθεί καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού COVID-19 συγκεντρώνουν ρυθμό και ανακάμπτει η βιομηχανική παραγωγή.

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Μάρτιο καθώς η υψηλότερη προσφορά από το Ιράν αντιστάθμισε τις μειώσεις από άλλα μέλη στο πλαίσιο ενός συμφώνου με συμμάχους, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, μια πρόοδος για τις προσπάθειές της για περιορισμό του εφοδιασμού εάν διατηρηθεί η ώθηση της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις