Ενιαίος Αγροτικός  Σύλλογος Ιεράπετρας: Για το νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών

Επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για την τροποποίηση του νομοσχέδιου για τον θεσμού των Λαϊκών Αγορών προς τον Υπουργό Ανάπτυξης &Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι και  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων   κ. Λιβανό Σπήλιο. Ακολουθεί αναλυτικά τη επιστολή: 

Κε Υπουργέ,

 

Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να σας αναδείξουμε το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την πρόθεση και τις ενέργειες σας για την εκ βάθρων τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του ΘΕΣΜΟΥ των λαϊκών αγορών.

 

Εκπροσωπούμε μια περιοχή που συνεισφέρει τα μέγιστα όχι μόνο στην προσφορά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές αλλά και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, παρέχοντας στον καταναλωτή χαμηλές τιμές, συγκρατώντας έτσι τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.

 

Με το προωθούμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, όλα τα παραπάνω παύουν να υφίστανται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία.

 

Σας καλούμε να παρέμβετε δραστικά ώστε να τροποποιηθεί στο σύνολο του το νομοσχέδιο με βάση πάντα τις ουσιαστικές προτάσεις των άμεσα εμπλεκομένων στις λαϊκές αγορές.

 

Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση των λαϊκών αγορών αλλά με γνώμονα την ασφάλεια των καταναλωτών, το συμφέρον των πωλητών λαϊκών αγορών και την διασφάλιση των δικαιωμάτων του κράτους από αυτή την διαδικασία.

 

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκριση σας και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεισφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας στο έργο σας.

                                    

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις