Έρχονται ταχυδρομικά ATMs σε πλατείες και κτίρια
Έρχονται ταχυδρομικά ATMs σε πλατείες και κτίρια

Τη δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματων μηχανημάτων, τύπου ATMs, για την παραλαβή και παράδοση ταχυδρομικών αντιμειμένων, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Το προωθούμενο νομοθέτημα, ειδικότερα, επιτρέπει την εγκατάσταση των λεγόμενων «postal lockers» σε χώρους και ακίνητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού, του ελληνικού δημοσίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και εν γένει σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Η τοποθέτηση θα πραγματοποιείται από ταχυδρομικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης του απορρήτου της αλληλογραφίας και των προσωπικών δεδομένων.

Οι χώροι τοποθέτησης θα πρέπει να είναι σημεία εύκολης πρόσβασης σε περιοχές με συχνή διέλευση ή παρουσία κοινού, όπως πλατείες, πεζοδρόμια, διάδρομοι και είσοδοι κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθούν η καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και η ασφάλεια των μηχανημάτων.

Η δαπάνη για την προμήθεια, τη συντήρηση, την επισκευή και την τεχνική κάλυψη των ταχυδρομικών ATMs θα βαρύνει αποκλειστικά τις εταιρείες ταχυμεταφορών, καθώς τα μηχανήματα θα είναι ιδιοκτησίας τους.

Πριν την εγκατάσταση, η ενδιαφερόμενη εταιρεία θα πρέπει να συνάπτει σύμβαση με την αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για τον χώρο τοποθέτησης του ATM, καταβάλλοντας αποζημίωση, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 ευρώ μηναίως ανά τετραγωνικό μέτρο για τους εξωτερικούς χώρους και τα 10 ευρώ για τους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις