113 χρόνια από την επανάσταση του Henry Ford & η σημερινή “επανάσταση” στον Τομέα των Επαγγελματικών οχημάτων Ford
113 χρόνια από την επανάσταση του Henry Ford & η σημερινή “επανάσταση” στον Τομέα των Επαγγελματικών οχημάτων Ford

Του Γιάννη Αμάραντου

Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Ford

Μόλις ολοκληρώθηκαν δυο αιώνες από την επανάσταση του Ελληνικού έθνους ενάντια στην Τουρκοκρατία, που χάρη σε μια χούφτα γενναίων ανθρώπων μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι απολαμβάνοντας την χώρα μας και τις ομορφιές της.

Οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν την δύναμη και μας υπενθυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί, αρκεί να υπάρχει οργάνωση, όραμα, σχέδιο και ομοψυχία, κάτι που έγινε απαραίτητο τον τελευταίο χρόνο που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή πανδημία.

Εμείς που δουλεύουμε στην Ford είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε μια εταιρεία που έφερε ακόμα μία επανάσταση, την βιομηχανική & παραγωγική, τον Αύγουστο του 1908 μέσω της τυποποίησης τμημάτων του προϊόντος την υιοθετώντας μια νέα μορφή οργάνωσης της εργασίας, κατασκευάζοντας το περίφημο μοντέλο Ford T.

Συγχρόνως δίνοντας ο Henry Ford εντολή τα νέα αυτοκίνητα να πωλούνται μόνο με 10% μεικτό κέρδος αντί για 40% & ζητώντας επίσης να διπλασιαστούν οι ωρομίσθιες απολαβές των εργατών έτσι να τους δοθεί η δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου με πίστωση τεσσάρων ετών και χωρίς προκαταβολή, έδιναν θεμέλια για μία πραγματική επανάσταση.

Στο τομέα των επαγγελματικών οχημάτων η Ford διαθέτει τεράστια εμπειρία που ξεκίνησε την 10ετια του 1920 με τις εκδόσεις του Model T για την μεταφορά προϊόντων, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του επαγγελματία σαν την 1η επιλογή του, που μας έχει αναδείξει σε πρώτη μάρκα σε πωλήσεις σε Ευρώπη τα τελευταία 6 χρόνια αλλά και στην Ελλάδα για το 2016, 2017, 2018 & 2020.

Ακόμα και σήμερα είμαστε τυχεροί γιατί τα τελευταία χρόνια ζούμε μια ακόμα “επανάσταση” που κάνει την εταιρεία μας να πρωτοπορεί στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, δίνοντας πάντα βάση στην ασφάλεια, τεχνολογία και εξέλιξη, προσφέροντας βραβευμένους κινητήρες 1.0L, νέους εξηλεκτρισμένους κινητήρες, τεχνολογίες διασύνδεσης, το νέο σύστημα FORDLive το οποίο μεγιστοποιεί το χρόνο λειτουργίας των επαγγελματικών οχημάτων, την υπηρεσία Geofencing που με τη συνδρομή του GPS ενεργοποιεί αυτόματα το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης μηδενικών εκπομπών των οχημάτων όταν αυτά εισέρχονται σε γεωγραφικά οριοθετημένες περιβαλλοντικές ζώνες σε κέντρα πόλεων, σχολεία ή παιδικές χαρές.

Ακόμα μια “επανάσταση” έφερε στην κατηγορία των pick up το Ford Ranger Raptor εξελιγμένο από την αγωνιστική ομάδα της Ford Performance που μας υπενθυμίζει το αγωνιστικό μας DNA.

Φυσικά η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ οπότε είναι σίγουρο τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά καινούργια προϊόντα και τεχνολογίες από την Ford, που θα αποτελούν ακόμα μια “επανάσταση” που θα αφήσει το στίγμα της στην ιστορία της αυτοκίνησης και των επαγγελματικών οχημάτων. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις