ΠΟΣΠΛΑ: Μηδενική η συμμετοχή στην απεργία - Το ν/σ βάζει οριστικό τέλος σε στρεβλώσεις και παρανομίες ετών
ΠΟΣΠΛΑ:Μηδενική η συμμετοχή στην απεργία - Το ν/σ βάζει οριστικό τέλος σε στρεβλώσεις και παρανομίες ετών

«Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το οποίο κηρύχθηκε η σημερινή απεργία από ορισμένους παραγωγούς «όχι μόνον εκσυγχρονίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών, αλλά βάζει και οριστικό τέλος σε στρεβλώσεις και παρανομίες ετών που ταλαιπωρούσαν τον κλάδο και, τελικά, ήταν σε βάρος του καταναλωτικού κοινού». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δημήτρης Μουλιάτος και πρόσθεσε ότι ήταν «σχεδόν μηδενική η συμμετοχή στην απεργία των παραγωγών». Ο ίδιος αναφέρει ότι: «οι λαϊκές αγορές απέδειξαν ότι είναι θωρακισμένες όχι μόνον απέναντι στον κορονοϊό, αλλά και απέναντι στον ιό της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού».

Σε ανακοίνωσή της ομοσπονδίας για τη χθεσινή απεργία αναφέρεται ότι λειτούργησαν κανονικά οι λαϊκές αγορές «αφού η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των παραγωγών υπήρξε πολύ περιορισμένη έως μηδαμινή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες πωλητές, αλλά και με τους ίδιους τους παραγωγούς η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπέρασε το 3%». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΣΠΛΑ οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα έγιναν σε μια μόνον λαϊκή αγορά (αυτή του Κολωνού) ενώ σε άλλες πόλεις η συμμετοχή ήταν σχεδόν μηδενική και περιορίστηκε κυρίως σε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Κατά την ομοσπονδία «το νομοσχέδιο για το οποίο κηρύχθηκε η απεργία από ορισμένους παραγωγούς όχι μόνον εκσυγχρονίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών, αλλά βάζει και οριστικό τέλος σε στρεβλώσεις και παρανομίες ετών που ταλαιπωρούσαν τον κλάδο και, τελικά, ήταν σε βάρος του καταναλωτικού κοινού».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΛΑ, η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο - η οποία σημειώνεται ότι δεν έχει καν αρχίσει ακόμα - δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες πωλητές και σε παραγωγούς να επιφέρουν και όποιες άλλες βελτιώσεις κριθούν αναγκαίες. Τέλος επισημαίνεται ότι τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει δεκάδες συναντήσεις με επαγγελματίες πωλητές και με παραγωγούς ώστε το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, αλλά και του καταναλωτικού κοινού. «Μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά ένα χρόνο πανδημίας και ταυτόχρονα ανοιχτών λαϊκών αγορών (με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα) η σημερινή κήρυξη των τελικά αποτυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων είναι φανερό ότι εξυπηρετούσε μικροκομματικά και προσωπικά συνδικαλιστικά συμφέροντα» τονίζουν από την ΠΟΣΠΛΑ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις