Δικαστικό «όχι» στην Όμηρος - Συνεχίζεται η ανάκληση της πιστοποίησης «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ»
Δικαστικό «όχι» στην Όμηρος - Συνεχίζεται η ανάκληση της πιστοποίησης «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ»

Απορρίφθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το αίτημα της προσωρινής διαταγής της εταιρείας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ) κατά της απόφασης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορούσε την ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ».

Η εταιρεία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β΄ 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης ισχύει έως την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων, την εφαρμογή των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών εκ μέρους της επιχείρησης και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης, από την οποία να προκύπτει η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής του προϊόντος τυρί «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ είχε αναφέρει ότι η νόθευση των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και οι ελληνοποιήσεις δεν γίνονται ανεκτές. Πρακτικές που εκθέτουν τη χώρα, ζημιώνουν την εθνική οικονομία και τους συνεπείς παραγωγούς μας, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων κυρώσεων. Το Υπουργείο και οι αρμόδιοι εποπτικοί φορείς προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους για την προστασία των ελληνικών προϊόντων. Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ είναι η συνέχιση των ελέγχων προς πάσα κατεύθυνση διασφαλίζοντας την προστασία των Ελλήνων παραγωγών  και   καταναλωτών.

Από την πλευρά της η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονταν τα εξής: «...αναφορικά με αναλύσεις δειγμάτων προϊόντων μας, φέτας, οι οποίες έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος η εταιρεία μας ενημέρωσε υπεύθυνα και από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος ανακαλώντας μάλιστα αμέσως την προβληματική παρτίδα.

Και πραγματικά είναι απορίας άξιο πως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι ότι μετά από 35 χρόνια άριστης συνεργασίας και αψεγάδιαστης παρουσίας μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα λάμβανε κανείς την απόφαση εδώ στην "ΟΜΗΡΟΣ" να προβεί σε "νοθεία" φέτας, όπως επικαλούνται καταστρέφοντας έτσι εύκολα όλα όσα τόσα χρόνια έχουν επιτευχθεί με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Υπουργείο και στις αρμόδιες αρχές ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις αναφορικά με το ζήτημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και είμαστε βέβαιοι πως είναι σε όλους αντιληπτό τι προσπαθούν να πετύχουν κάποιοι με αυτή την ιστορία, δυστυχώς με αθέμιτα μέσα και διαδικασίες».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις