Λιβανός: Στόχος για το ΥπΑΑΤ η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού
Λιβανός: Στόχος για το ΥπΑΑΤ η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού

Τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε το πρωί στο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών  (Κτήμα  Συγγρού), παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού. Νέος Πρόεδρος του Ινστιτούτου ανέλαβε ο κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Βασίλη ΄Εξαρχο

 Ο υπουργός  – κατά τη διάρκεια της τελετής- επεσήμανε  ότι  η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού αποτελεί από το πιο σημαντικά και δημιουργικά έργα του υπουργείου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να αναδείξουμε  έναν πνεύμονα φιλικό προς τους πολίτες , δημιουργικό και ικανό να αυτοσυντηρηθεί».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Λιβανός, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κινηθεί στη λογική της δωρήτριας Ιφιγένειας Συγγρού  δηλ. να «παντρέψει» τη σημερινή του χρήση που είναι κυρίως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης  με την εκπαιδευτική και γεωργική  παράμετρο.

 Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός: «Παιδιά, αλλά και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που ζουν στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα είναι σημαντικό  να αποκτήσουν επαφή με τη γη, το νερό και τα φυτά και μάλιστα εντός του αστικού ιστού. Και με το ΙΓΕ θα δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Επισυνάπτεται βιογραφικό Προέδρου ΙΓΕ Δ. Κυριακόπουλου

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις