Walmart: Θα αφήνατε έναν ξένο να σας γεμίσει το ψυγείο;
Walmart: Θα αφήνατε έναν ξένο να σας γεμίσει το ψυγείο;

Το φθινόπωρο του 2019, η αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart άρχισε να δοκιμάζει μία νέα υπηρεσία διανομής: Οι υπάλληλοί της έμπαιναν στα σπίτια των πελατών όσο αυτοί έλειπαν και τους γέμιζαν τα ψυγεία.

Όμως μετά, ήρθε η πανδημία. Οι Αμερικανοί καταναλωτές βρίσκονταν έτσι και αλλιώς κλεισμένοι στα σπίτια τους και έτσι δεν χρειάζονταν την υπηρεσία InHome της Walmart.

Ωστόσο η ιδέα της Walmart δεν έχει πεθάνει. Με τις online παραγγελίες των σούπερ μάρκετ να εκτινάσσονται μέσα στην πανδημία και με τους εμβολιασμούς να προχωρούν σημαντικά στις ΗΠΑ, η εταιρεία διευρύνει τις περιοχές στις οποίες προσφέρει την υπηρεσία InHome.

Πάντως, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: Πόσοι καταναλωτές θέλουν έναν άγνωστο να τριγυρνά μόνος του στην κουζίνα τους;

Για να καθησυχάσει τους πελάτες της, η Walmart έχει πάρει τα μέτρα της. Χρησιμοποιεί μόνο δικούς της υπαλλήλους, που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία στην εταιρεία. Το πρώτο βήμα είναι ένα ραντεβού γνωριμίας με τους πελάτες που θα εξυπηρετήσουν. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού παίρνουν οδηγίες για το πώς να γεμίσουν το ψυγείο ή γνωρίζονται με κατοικίδια ζώα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο σπίτι.

Οι διανομείς φορούν μάσκες, γάντια, ποδονάρια αλλά και κάμερες, οι οποίες μεταδίδουν ζωντανά και μαγνητοσκοπούν την παράδοση, ώστε ο πελάτης να μπορεί να δει τα πάντα. Μπαίνουν στο σπίτι χρησιμοποιώντας κωδικούς μίας χρήσης για τις έξυπνες κλειδαριές που πρέπει να είναι εγκατεστημένες στην πόρτα. Η υπηρεσία κοστίζει 19,95 δολάρια το μήνα και έχει δωρεάν περίοδο δοκιμής 30 ημερών.

Όμως, η Walmart έχει και ανταγωνιστές: Η Amazon διεύρυνε τις υπηρεσίες της από αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας τη δυνατότητα να παραδώσει τα ψώνια μέσα στο γκαράζ των πελατών.

Τα σούπερ μάρκετ κέρδισαν εκατομμύρια νέους πελάτες στα online καταστήματά τους τον τελευταίο χρόνο. Αυτοί που θα μπορέσουν να τους κρατήσουν στη μετα-πανδημική εποχή, θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι σε αυτή την αγορά που αγγίζει το 1,8 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις