Ρέθυμνο: Κονδύλια 1,455 εκατ. για βιοκλιματική ανάπλαση με πεζοδρομήσεις και πράσινο
Ρέθυμνο: Κονδύλια 1,455 εκατ. για βιοκλιματική ανάπλαση με πεζοδρομήσεις και πράσινο

Βιοκλιματική ανάπλαση στην Καλλιθέα της πόλης του Ρεθύμνου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με το έργο να εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 - 2020 με προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ.

Το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Κολοκοτρώνη Καλλιθέας της πόλης του Ρεθύμνου, θα συμβάλλει σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Με βάση τα στοιχεία του έργου, η περιοχή παρέμβασης έχει εμβαδό 7.400 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου.

Πεζοδρόμια, σήμανση, πράσινο

Πρόκειται για βιοκλιματική ανάπλαση που αναβαθμίζει την περιοχή σε συνέχεια της ενεργειακής αναβάθμισης του παρακείμενου 6ου Δημοτικού Σχολείου. Το έργο προβλέπει - μεταξύ άλλων:

  • Οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων και της σήμανσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών.
  • Προστασία της κίνησης των πεζών.
  • Διευθέτηση κίνησης οχημάτων και βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής με την οργάνωση και ενίσχυση φύτευσης όπου είναι γεωμετρικά εφικτό σε συνδυασμό και με την χρήση νέων ψυχρών υλικών.
  • Εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει την χρήση του (καλαθάκια απορριμμάτων, καθιστικά παγκάκια, παρκινγκ ποδηλάτων, κτλ.).
  • Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος του άξονα των οδών με κατάλληλα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Χρήση υλικών κατασκευής κατάλληλων με τον χαρακτήρα της περιοχής αλλά και σε συνάφεια με τα υφιστάμενα υλικά των πρόσφατων αναπλάσεων με στόχο την ομοιογενή εικόνα του δημόσιου χώρου.

Από πλευράς περιφέρειας επισημαίνεται πως «πρόκειται για έργο που εντάσσεται στη λογική των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων των πόλεων του νησιού».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις