ΗΠΑ: Ρεκόρ στις εξαγωγές βόειου κρέατος
ΗΠΑ: Ρεκόρ στις εξαγωγές βόειου κρέατος

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι εξαγωγές κόκκινου κρέατος στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η USDA και καταρτίστηκαν από την Αμερικανική Ομοσπονδία Εξαγωγής Κρέατος (USMEF).

Τον Μάρτιο, η αξία εξαγωγής του βόειου κρέατος έσπασε τα 800 εκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά, φθάνοντας τα 801,9 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 14% σε ετήσια βάση. Οι εξαγωγές βόειου κρέατος ανήλθαν συνολικά σε 124.808 τόνους το Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Oι εξαγωγές βόειου κρέατος έκαναν νέα μηνιαία ρεκόρ τόσο για τον όγκο (98.986 τόνους, αύξηση 13% από πριν από ένα χρόνο) όσο και την αξία (718,3 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 17%). Για το πρώτο τρίμηνο, οι εξαγωγές βόειου κρέατος αυξήθηκαν ακόμη και σε ρυθμό πέρυσι σε 333.348 τόνους, αξίας 2,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τις περικοπές μυών βόειου κρέατος, οι εξαγωγές του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 4% σε 262.914 τόνους, αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 5%).

Οι εξαγωγές βοείου κρέατος τροφοδοτήθηκαν από τη σταθερή ανάπτυξη στη Νότια Κορέα και την αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα, καθώς η αμερικανική βιομηχανία συνεχίζει να επεκτείνει τον εφοδιασμό της με βόειο κρέας που είναι επιλέξιμο για την Κίνα. Ο CEO της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εξαγωγής Κρέατος, Dan Halstrom δήλωσε ότι η ζήτηση βοείου κρέατος των ΗΠΑ ανέκαμψε επίσης σημαντικά σε πολλές βασικές αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος σημείωσαν επίσης νέο ρεκόρ όγκου σε περίπου 295.000 μετρικούς τόνους, παρά τις αποστολές στην κορυφαία αγορά Κίνα / Χονγκ Κονγκ να είναι χαμηλότερες από έτος σε έτος.Έντονη ήταν η ανάπτυξη στην Ιαπωνία και το Μεξικό και μεγάλες ρεκόρ αποστολές στις Φιλιππίνες και πολλές Χώρες της Κεντρικής Αμερικής - Ονδούρα, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ και Νικαράγουα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις