Οι αποζημιώσεις από τον παγετό σε Φλώρινα και Καστοριά συζητήθηκαν σε συνάντηση στον ΕΛΓΑ

Η πορεία όλων των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές των δενδροκαλλιεργειών από τον παγετό, ήταν το αντικείμενο συνάντησης των Βουλευτών Ν.Δ. Φλώρινας και Καστοριάς Γιάννη Αντωνιάδη και Ζήση Τζηκαλάγια, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Όπως είπε σε συνέντευξη του ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης “ως προς τις δενδροκαλλιέργειες, που εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, υπάρχει μία φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Πρόβλημα υπάρχει για τις δενδροκαλλιέργειες, που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και αφορά κυρίως μήλα, κεράσια κ.λπ από την περιοχή του Αμυνταίου, αλλά και της Φλώρινας”.
“Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ”, σημείωσε ακόμα, “μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πρόθεση να αποζημιωθούν και αυτές οι περιπτώσεις, όταν όμως θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το μέγεθος της ζημιάς, ως προς τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, αλλά και ως προς το πρόγραμμα ή το Ταμείο, από το οποίο θα αποζημιωθούν.

Η βούληση είναι δεδομένη και από τον ΕΛΓΑ και από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι επαφές συνεχίζονται και ευελπιστούμε οι θετικές ανακοινώσεις να γίνουν από την ΠΕ Φλώρινας”.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις