Ψηφιακά αγροκτήματα παντού αλλά χωρίς...καλλιέργειες
Ψηφιακά αγροκτήματα παντού αλλά χωρίς...καλλιέργειες

Την ανάγκη να πάψει να λειτουργεί ο πρωτογενής τομέας με όρους παρελθόντος διατυμπανίζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο ΥΠΑΑΤ επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν οι ψηφιακές δεξιότητες στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών.

Αυτό έγινε σαφές και στο Οικονομικό Φόρουμ των  Δελφών όπου επισημάνθηκε η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό. Επίσης έγινε λόγος για ανάγκη τηλε-εκπαίδευσης των νέων αγροτών, καλλιέργεια συνεταιριστικής κουλτούρας, δημιουργία πρότυπων ψηφιακών αγροκτημάτων και ανάπτυξη των μεγεθών, προσαρμογή με λίγα λόγια του πρωτογενούς τομέα στη νέα εποχή.

Ωστόσο, οι αγρότες δεν καταλαβαίνουν από τα εύκολα λόγια και τις εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις. Αντιθέτως έχοντας βιώσει τις δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας που συνοδεύτηκαν και με τις διάφορες κλιματικές αντιξοότητες απαιτούν απαντήσεις σε ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους απορίες.

Γιατί η κυβέρνηση δηλαδή γυρίζει την πλάτη σε καλλιέργειες που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως είναι αυτή της τευτλοκαλλιέργειας την ώρα μάλιστα που οι ίδια έχει δώσει υποσχέσεις για τη διάσωσή τους.

Περιμένουν λοιπόν μία ξεκάθαρη απάντηση από το υπουργείο που για καιρό υπεκφεύγει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις...

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις