Επί ποδός οι τευτλοπαραγωγοί καθώς βλέπουν την καλλιέργεια να πεθαίνει
Επί ποδός οι τευτλοπαραγωγοί καθώς βλέπουν την καλλιέργεια να πεθαίνει

Επί ποδός οι τευτλοπαραγωγοί στην κεντρική Μακεδονία, τη Λάρισα, τον Δομοκό, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα καθώς έχουν πλέον πειστεί ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την παραγωγή ενώ η δέσμευση της ότι το 2021 στο Πλατύ θα υπάρχει παραγωγή ελληνικής ζάχαρης είχε γίνει για επικοινωνιακούς λόγους και ως εκ τούτου αθετήθηκε.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι εξοργιστική αφού οι ίδιοι έχουν στείλει επιστολές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Σπήλιο Λιβανό χωρίς να λάβουν απάντηση από κανέναν.

Τί καταγγέλλουν οι παραγωγοί;

Ότι ενώ το ΥΠΑΑΤ εγγυάται την παραγωγή, φέτος δεν ανακοίνωσε ούτε τη λήξη ούτε την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Ότι ενώ υπάρχει δέσμευση εκ μέρους του ιδιοκτήτη της «Royal Sugar», υπεκμισθωτή των εργοστασίων της ΕΒΖ, Χρήστου Καραθανάση, δεν ανακοινώθηκε η σύμβαση καλλιέργειας για τη φετινή χρονιά.

Κι αναρωτιούνται βεβαίως, πως περισσεύει τόσο θράσος για να γίνονται εξαγγελίες ψηφιακών αγροκτημάτων, όταν για μια πραγματική καλλιέργεια, το μονοπώλιο της ζάχαρης που αποτελούσε επί χρόνια μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ένας κυβερνητικός υπεύθυνος να δώσει εξηγήσεις. Έστω και ψηφιακές...

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι σε επικοινωνία του agrocapital.gr με το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τις επόμενες μέρες θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την τευτλοκαλλιέργεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις