ΣΕΒ "Προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας"

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον ΣΕΒ για τη συμμετοχή του στη συνάντηση με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο ΣΕΒ απέστειλε υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του, σχετικά με τα πιο άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε συνοδευτική επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας. Αλλιώς -τονίζει- περιοριζόμαστε στη λήψη περιστασιακών μέτρων και στην προβολή αποσπασματικών αιτημάτων χωρίς αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

H επιστολή του πρόεδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου και το υπόμνημα με τις βασικές θέσεις ΣΕΒ:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή σας, σας αποστέλλω μια σύνοψη των βασικών θέσεων του ΣΕΒ σχετικά με τις προϋποθέσεις διαμόρφωσης ενός αναπτυξιακού περιβάλλοντος στη χώρα.

Εκείνο που θα ήθελα βέβαια να υπογραμμίσω, είναι ότι οι προτάσεις των φορέων, οι υποδείξεις των τεχνοκρατών, τα επιμέρους μέτρα, χρειάζονται το υπόβαθρο ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας για να αποδώσουν ουσιαστικότερα.

Το έλλειμμα αυτό παραμένει αισθητό, με συνέπεια να αναλωνόμαστε στη λήψη περιστασιακών μέτρων και στην προβολή αποσπασματικών αιτημάτων. Χωρίς κοινή συνισταμένη –άρα και χωρίς ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά θέματα εν όψει: οι λεπτομερείς προτάσεις μας για τη νέα προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ) και οι θέσεις μας όσον αφορά τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Προσβλέπω να μας δοθεί σύντομα η ευκαιρία να τα συζητήσουμε από κοντά.

Με τιμή,

Δημήτρης Δασκαλόπουλος»

Διαβάστε εδώ το Υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του ΣΕΒ "Προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις