«Κορονοενίσχυση» και για τους παράκτιους αλιείς
«Κορονοενίσχυση» για τους παράκτιους αλιείς

 Βρέθηκε, τελικά, λύση με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους παράκτιους αλιείς, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και είχαν εξαιρεθεί, σε πρώτη φάση, από το Μέτρο “Προσωρινή Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων”, αφού όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ, θα υπάρξει χρηματοδότηση περίπου 12,5 εκ. ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-21.

Επιπλέον σημειώνεται, ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την απουσία δορυφορικής ένδειξης αυτόματου εντοπισμού σκάφους (VMS), που αποτελούσε προϋπόθεση, για να βεβαιωθεί η παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων, καθώς αξιοποιήθηκαν τα αλιευτικά ημερολόγια, ως τρόπος τεκμηρίωσης της παύσης εργασίας.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Οικονόμου ότι θα δοθεί χρηματοδότηση de minimis στους παράκτιους αλιείς, η Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδας, δια του Λαρισαίου Αθανασίου Τσιτσιλαρά, ευχαρίστησε τον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρ. Κέλλα, για την παρέμβασή του στον Υπουργό και τη συμβολή του στην αποκατάσταση της αδικίας προς τους παράκτιους αλιείς, με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις