5 μήνες φυλάκιση , με τριετή αναστολή για τους αγρότες που υπερασπίζονταν το συμφέρον τους..
5 μήνες φυλάκιση , με τριετή αναστολή για τους αγρότες που υπερασπίζονταν το συμφέρον τους..

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση τις υπόθεσης των αγροτών με την κατηγορία  τις υλικές ζημιές που είχαν πραγματοποιηθεί στο λιμάνι Ηρακλείου κατά την εξέλιξη αγροτικής κινητοποίησης στον χώρο του λιμανιού, τον Δεκέμβριο του 2016, με αφορμή την πολυήμερη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αρχικά έχει επιβληθεί ποινή δώδεκα (12) μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή, για την κατηγορία διατάραξης κοινής ειρήνης σε δημόσιο χώρο.

 

Δικηγόρος των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Καλαϊτζάκης Εμμ και ο ποιος υπερασπίστηκε επάξια την υπόθεση, εκπροσωπώντας ουσιαστικά το σύνολο της κρητικής αγροτικής κοινωνίας.

 

Έπειτα από τρεις ώρες καταθέσεων και εξέτασης των μαρτύρων, η τελική ετυμηγορία της Έδρας ήταν πέντε (5) μήνες φυλάκιση με τριετή (3) αναστολή.

 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μάρτυρες κατηγορίας (από το Λιμενικό Σώμα) επέμεναν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν διατελέσει επιπλέον αδικήματα από ότι στην αρχική τους κατάθεση.

 

Παράλληλα, ο εισαγγελέας της έδρας κ. Θεοφανίδης υπεραμύνθηκε μέχρι τελευταία στιγμή,  να παραμείνει η αρχική ποινή σε όλους τους κατηγορουμένους καθώς και να μην αναγνωριστούν κανένα ελαφρυντικό. Τελικά όμως εισηγήθηκε την πεντάμηνη ποινή τους, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών

 

Να  σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα της δικής δεν επηρεάζει την εικόνα για το Ποινικό Μητρώο σε κάθε κατηγορούμενο, (λόγω ορίου 6 μηνών ) ενώ υποχρεώνει τους κατηγορουμένους να καλύψουν τα έξοδα της παράστασης της Έδρας.

 

Είναι δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση κρίνεται άδικη για το σύνολο του αγροτικού κόσμου και καλούμε όλους του παραγωγούς να συμπαρασταθούν ηθικά σε όλους που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ενώ αγωνιζόταν για το κοινό συμφέρον των παραγωγών ολόκληρης της Κρήτης.  Στην θεση τους θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε αγρότης.                                                                                       

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις