Τζέφρι Πάιατ: Στους πρωταθλητές της ανάκαμψης μετά την πανδημία η Ελλάδα
Τζέφρι Πάιατ: Στους πρωταθλητές της ανάκαμψης μετά την πανδημία η Ε

Με τα λόγια αυτά, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ περιέγραψε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας μέσα από την επιτυχή διαχείριση της κρίσης και χαρακτήρισε επόμενο κρας τεστ για την ελληνική κυβέρνηση το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το στοίχημα για την Ελλάδα τώρα είναι πώς θα απορροφήσει τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και πώς θα μετασχηματίσει με αυτά την οικονομία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, μιλώντας στο Bloomberg, στο Reuters και στο Money Review – λίγο πριν είχε κηρύξει την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν όψει του 10ου επενδυτικού φόρουμ της ελληνικής χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη (8-11 Ιουνίου).

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με άλλους διεκδικητές διεθνών κεφαλαίων δεδομένων των θετικών επιδόσεων στη διαχείριση της πανδημίας. Αναφέρθηκε δε στις πρόσφατες επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων αλλά και στη δυναμική που διαμορφώνει το Ταμείο Ανάκαμψης ως επιπλέον κίνητρο για επενδύσεις, τονίζοντας ότι «οι αμερικανικές επιχειρήσεις πηγαίνουν όπου υπάρχουν ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις