MASTERPIECE blend evoo: Ασημένιο Βραβείο OLIVE JAPAN IOOC 2021
MASTERPIECE blend evoo: Ασημένιο Βραβείο OLIVE JAPAN IOOC 2021

Ανάμεσα σε 811 ελαιόλαδα από 24 χώρες το MASTERPIECE blend evoo των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου κατέκτησε το SILVER βραβείο, στον διεθνή διαγωνισμό sommelier της Ιαπωνίας,OLIVE JAPAN IOOC 2021.

Διαγωνισμός υψηλών απαιτήσεων με αυστηρά standards αξιολόγησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό μεγάλου κύρους, από τους μεγαλύτερους στην Ασιατική Ήπειρο, ανήκει στις πρώτες θέσεις βάσει της διεθνούς κατάταξης του EVOOWR, ενώ βραβεύει τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου με εξειδικευμένους κριτές - γευσιγνώστες (expert panel tasters).

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVE JAPAN International Olive Oil Competition 2021 εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Ο βαθμός δυσκολίας, τα υψηλά standards, η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός του διαγωνισμού φαίνεται από την συμμετοχή ελαιολάδων από πολλές χώρες όπως Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Η.Π.Α., Αργεντινή, Αυστραλία, Ουρουγουάη κ.ά.

Ρεκόρ βραβείων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Η διάκριση αυτή αποτελεί την 3η συνεχόμενη επιβράβευση του ελαιολάδου Masterpiece Blend Evoo σε ισάριθμες συμμετοχές του για το 2021, την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας και συμμετοχής του σε μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Ταυτόχρονα, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τα 266 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, ένα μοναδικό ρεκόρ επιβραβεύσεων διεθνώς για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate).

Ένα spicy ελαιόλαδο με προδιαγραφές leader

Όσο για το προϊόν, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, o άνθρωπος που βρίσκεται πίσω όχι απλώς από την τεράστια διάκριση αλλά πίσω από μια ομαδική προσπάθεια ετών για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα πρόκειται για:

Ένα ελαιόλαδο....
Έναν δυνατό έρωτα...
Έρωτα δημιουργίας και καινοτομίας...
Με αρκετά χρόνια δοκιμών τελειοποίησης...

Η εσωτερική σύνθεση του, με 7 σπάνια συστατικά δεν υπάρχει σε κανένα ελαιόλαδο παγκοσμίως....

Γιατί έχει τον πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά περιέχει την υπογραφή μας, της ψυχής μας...

Είμαι απόλυτα σίγουρος μετά από 30 χρόνια εμπειρίας ότι θα οδηγήσει τα spicy ελαιόλαδα σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Ελαιώνες Σακαλλαρόπουλου: Βιολογικές καλλιέργειες με αιχμή την υγεία και το περιβάλλον

Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, βρίσκονται στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας όπου καλλιεργούνται ελιές βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992.

Όπως επισημαίνεται στην αρχική σελίδα του site www.bioarmonia.gr η δημιουργία των ελαιώνων ήταν το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής για ενασχόληση με τη βιολογική καλλιέργεια με γνώμονα τα οφέλη που συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία και για το ίδιο το περιβάλλον.

Κι όπως επισήμανε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στο agrocapital.gr, η προσπάθεια ξεκίνησε όταν η βιολογική γεωργία ήταν άγνωστη στην Ελλάδα και στόχος δεν ήταν η στιγμιαία διάκριση αλλά μια προσπάθεια με διαχρονική αξία που βασίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικού ελαιολάδου και ελιών με ταυτότητα, καινοτομία και πλείστα υγειοπροστατευτικά συστατικά επιστημονικά τεκμηριωμένα ακόμα και στο Harvard.

Η παλέτα των εξειδικευμένων βιολογικών ελαιοπροϊόντων είναι limited edition και περιέχει: βιολογικά άθερμα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με χαμηλή οξύτητα και premium gourmet ελαιόλαδα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας με παγκόσμιες διακρίσεις, βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές με ελάχιστο αλάτι, gourmet ελιές αλλά και ανάλατες. Τη συλλογή συμπληρώνει το άθερμο βαλσαμέλαιο, τα φυσικά καλλυντικά, οι βαλσαμοαλοιφές κεριού, τα χειροποίητα σαπούνια και τα φυσικά λάδια σώματος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις