20ο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

Στον απόηχο ενός συνεδρίου …
 

Μια εβδομάδα πέρασε από το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λαμία, το οποίο καταχωρήθηκε στην ιστορία σαν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και πολυδιάστατα αγροτικά συνέδρια των, πολλών, τελευταίων ετών. Όλη η Ελλάδα έδωσε το παρόν, Χαιρετίζουμε τους Νέους Αγρότες, του Έβρου, της Δράμας και των Σερρών, της Ορεστιάδας και του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης, της Θεσσαλίας ολόκληρης, της Εύβοιας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πάτρας, της Κεφαλονιάς και της Κοζάνης,της Κορίνθου και της Ηλείας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, τη συγκινητική εκπροσώπηση της Κρήτης, που για πρώτη φορά συμμετείχε σε συνέδριο μας, του Ν. Αιγαίου και πολλών άλλων, που με λεωφορεία κατέκλεισαν τον πανέμορφο χώρο του κάστρου Λαμίας και που έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου μας. Γίναμε όλοι μια παρέα, με κοινό στόχο και όραμα.
Σαν να ήταν χθες. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το ενδιαφέρον των αγροτών που το παρακολούθησαν ή που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, είτε λόγω αγροτικών υποχρεώσεων, είτε λόγω απόστασης και οικονομικών «αναστολών», παραμένει αμείωτο. Οι 38 θεματικές εισηγήσεις αλλά και οι καταγεγραμμένοι παρόντες σύνεδροι ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας ως διοργανωτές και απέδειξαν περίτρανα την αγωνία του αγροτικού κόσμου για το αβέβαιο και συγκεχυμένο μέλλον του χώρου. Από διάφορα σημεία της Ελλάδας, είτε μεμονωμένα, είτε διαμέσου των τοπικών τους ενώσεων είναι σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, ζητώντας κυρίως περεταίρω πληροφορίες για τις ενότητες που διερευνούν ή που δραστηριοποιούνται ήδη. Η πληροφόρηση και η αντικειμενική ενημέρωση, υπήρξε πάντα ένα από τα αδύναμα σημεία των αγροτών. Γιατί δυστυχώς φτάνει δύσκολα στο χωράφι ή στο στάβλο, όπου οι ίδιοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου.
Ως Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, αφενός χαιρόμαστε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, αφετέρου δεσμευόμαστε και επαναλαμβάνουμε την υπόσχεση που, δια του προέδρου μας Θεόδωρου Βασιλόπουλου, δώσαμε στην έναρξη του 20ου Συνεδρίου. Είμαστε παρόντες για να υποστηρίξουμε, να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε τα δίκαια των αγροτών όλης της Ελλάδας, αλλά και για να υποδείξουμε και να χαράξουμε στρατηγική, για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου, της οποίας ραχοκοκαλιά αποτελούν οι νέοι αγρότες.
Όλες οι θεματικές ενότητες του 20ου Συνεδρίου παραμένουν στην απόλυτη διάθεση των αγροτών. Για το σκοπό αυτό και για ευέλικτη πρόσβαση, προετοιμάζεται η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο(YouTube) αλλά και στην πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα της Π.ΕΝ.Α , με την αντίστοιχη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης(Facebook) και με την αναζήτηση «πανελλήνιο συνέδριο», ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης, νυν ή προοπτικός, να μπορεί να τις προσεγγίσει  εύκολα. Έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναρτήσουμε και τα ονόματα των αξιόλογων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρηματιών που με τις εισηγήσεις τους, έδωσαν ποιότητα και ουσία στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών. Τέλος, μετά τη συγκέντρωση και κατηγοριοποίηση των δικών σας προτάσεων, προετοιμάζουμε αντίστοιχες δράσεις, για τις οποίες οι Νέοι Αγρότες θα ενημερώνονται έγκαιρα. Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του χορηγούς του συνεδρίου, οικονομικούς, προϊοντικούς και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανά την Ελλάδα που προώθησαν με τρόπο αξιοπρεπή και αποδοτικό το σύνολο της προσπάθειας των Νέων Αγροτών, Ιδιαίτερα δε, τον Μέγα χορηγό του 20ου Συνεδρίου το Star Κεντρικής Ελλάδας. Ήδη προετοιμάζουμε το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο ! Σύντομα θα ανακοινωθεί και η περιοχή που θα το φιλοξενήσει. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!  


Είμαστε μαζί σας …


                                                               Εκ της Διοίκησης της
                                                     Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις