Επιστροφή στην κανονικότητα ζητούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών
Επιστροφή στην κανονικότητα ζητούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Επιστροφή στην κανονικότητα και κατάργηση του μέτρου αποστάσεων ζητούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με επιστολή τους που απηύθυναν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

όπως ήδη γνωρίζετε, οι Λαϊκές Αγορές της χώρας μας όλο αυτό τον καιρό της Πανδημίας επέδειξαν Υπευθυνότητα και Σύνεση. Τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ όλα τα Πρωτόκολλα Υγείας που υπαγόρευσαν οι λοιμωξιολόγοι.

Είναι επίσης αποδεκτό ότι οι Λαϊκές Αγορές ήταν κι είναι ο Κλάδος εκείνος που αποσυμπίεσε την λειτουργία της αγοράς. Συνέβαλλε Καθοριστικά στον Περιορισμό του Συνωστισμού σε αλλά Σημεία Αγοράς.. Στήριξε Σθεναρά την Ελληνική Οικονομία και τον Έλληνα Καταναλωτή. Έκτοτε, όπως Ανακοινώνεται επισήμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι οι αριθμητικοί δείκτες της Πανδημίας έχουν πάρει καθοδική πορεία.. Επόμενο ήταν λοιπόν, κλάδοι όπως η Εστίαση, ο Τουρισμός, το Λιανεμπόριο, Κέντρα

Αισθητικής, κλπ να βρουν τον δρόμο επιστροφής προς την Κανονικότητα λειτουργίας τους.

Η νέα αυτή διαμορφωμένη κατάσταση, όπως όλες οι Ομοσπονδίες μας έκαναν γνωστό από την Μ. Τετάρτη, όφειλαν να οδηγήσουν στην Άμεση Άρση του 50-50 της λειτουργίας των υπαίθριων..!Λαϊκών Αγορών. Αναγνωρίζουμε.. ότι βασικούς Αρωγούς στην προσπάθεια μας αυτή είχαμε τους Υπουργούς κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Σπήλιο Λιβανό, οι οποίοι συνετέλεσαν στην Επαναφορά της Κανονικότητας των Λαϊκών Αγορών από τις 15 Ιουνίου. ΟΜΩΣ.. οι συνθήκες της Εποχικότητας των Νωπών Παραγόμενων Προϊόντων, δεν μας επιτρέπουν να παραβλέψουμε το γεγονός ότι:

- Οι παραγωγοί, κυριολεκτικά πετάνε τις σοδειές τους, ενώ συγχρόνως ανακοινώνεται επισήμως άνοδος στις Τιμές των Οπωροκηπευτικών..

- Οι Λαϊκές Αγορές λειτουργούν χωρίς την Απαιτούμενη για την Επάρκεια Προϊόντων και χωρίς την πλήρη λειτουργία του Ανταγωνισμού..

- Το εμπορικό τμήμα ήταν αποκλεισμένο από τις Λαϊκές για επιπλέον 6 μήνες λειτουργίας..

- Ο Έλληνας Καταναλωτής κι η Ελληνική Οικονομία γίνονται Αρνητικοί Αποδέκτες αυτής της κατάστασης.

Κάτω από το νέο αυτό πρίσμα της σημερινής πραγματικότητας, είμαστε σίγουροι ότι ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ θα σας έχουμε δίπλα μας, εσάς προσωπικά αλλά και το σύνολο της Ελληνικής Κυβέρνησης, επισπεύδοντας την επιστροφή μας στην Κανονικότητα από Δευτέρα 7 Ιουνίου. Να είσαστε σίγουρος, ότι η Απόφαση σας αυτή θα είναι καίρια και καθοριστικά ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τους Έλληνες Παραγωγούς κι Επαγγελματίες, το Καταναλωτικό Κοινό αλλά και την εξασθενημένη λόγω συνθηκών Ελληνική οικονομία.

Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Οι Γεν. Γραμματείς των Ομοσπονδιών

Μόσχος Παντελής, Μπάκας Χρήστος

Μακρίδης Βασίλειος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Δερετζής Άγγελος, Μαραγκάκη Ελένη

Αγραφιώτης Γεώργιος, Γερασιμόπουλος Γεώργιος

Παπαδάκης Παντελής, Φραγκιαδάκης Γεώργιος

Τσακανίκας Απόστολος, Λιγούδης Βασίλειος

Κοντάρας Σταύρος, Λύρας Μάριος

Λιακάκος Σταύρος, Καστρίτη Ιωάννα

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις