BelOrta (Βέλγιο): Η τεράστια δημοπρασία φρέσκων προϊόντων αποφέρει καρπούς
BelOrta (Βέλγιο): Η τεράστια δημοπρασία φρέσκων προϊόντων αποφέρει καρπούς

Στο Sint-Katelijne-Waver στο Βέλγιο, η αίθουσα δημοπρασιών BelOrta πωλεί 490.000 τόνους φρούτων και λαχανικών κάθε χρόνο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οίκους δημοπρασιών φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη και το BelOrta είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς φρούτων και λαχανικών. Πάνω από 1000 αγρότες εργάζονται με τον σύλλογο.

Ο κύκλος εργασιών της πέρυσι ήταν 480 000 000 ευρώ. Αυτή η οικονομική επιτυχία συνδέεται με ποιοτικά προϊόντα από τη βιώσιμη γεωργία και την εμπιστοσύνη μεταξύ καλλιεργητών, αγοραστών και πελατών.

Πώς λειτουργεί η δημοπρασία

Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας έξι «ρολόγια» δημοπρασίας, τα οποία εμφανίζουν το όνομα του προϊόντος, την ποιότητά του και την τιμή για πιθανούς αγοραστές. Ο πρώτος αγοραστής που δηλώνει την πρόθεσή του να αγοράσει το προϊόν κλείνει τη συναλλαγή. Το ρολόι BelOrta μερικές φορές αναφέρεται ως το βαρόμετρο του διεθνούς εμπορίου φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Λιγότερη σπατάλη

Αυτό το σύστημα έχει θετικό αντίκτυπο στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Μιλώντας αποκλειστικά στο Euronews.com, o Jo Lambrecht, ο Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στο BelOrta μας λέει ότι είναι σε θέση να πουλήσουν τα πάντα την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη μέρα ξεκινούν με εντελώς φρέσκα προϊόντα τα οποία προμηθεύουν οι καλλιεργητές το απόγευμα.

Στις σπάνιες περιπτώσεις εναπομείναντων παρτίδων λαχανικών, η BelOrta δεν τα πουλά την επόμενη μέρα. Δωρίζονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις