Έστειλαν τα ΜΑΤ να συλλάβουν τους εργαζομένους των λιπασμάτων έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Έστειλαν τα ΜΑΤ να συλλάβουν τους εργαζομένους των λιπασμάτων έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Η επίθεση στους εργαζόμενους του εργοστασίου των λιπασμάτων Καβάλας από εργοδοσία και κυβέρνηση περνάει σε νέα φάση. Αφού ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει θέσει εκτός εργοστασίου 135 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου,  τώρα έρχεται και καλεί σε διαβούλευση το σωματείο των εργαζομένων με βάση το νόμο περί ομαδικών απολύσεων για να ολοκληρώσει το έγκλημα αυτών των 135 απολύσεων.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “το μπαράζ ομαδικών απολύσεων που σχεδιάζει η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, η οποία, την ίδια ώρα, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, έχει στήσει βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων κατά συνδικαλιστικών στελεχών”, και σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Μήπως τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών, αλλά και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το Σ.ΕΠ.Ε. και το ΕΦΚΑ, πρέπει να διερευνήσουν ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το «εκκολαπτήριο» δεκάδων νέων εταιρειών στη ΒΦΛ, που μόνο χρέη προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις ενέργειας αλλά και στο Δημόσιο δημιουργούν;

“Και σε αυτό τον αγώνα, τον οποίο θεωρούμε εμβληματικό, η Συνομοσπονδία θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και τη δευτεροβάθμια ΟΕΧΒΕ.

Ανακοίνωση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, των εργαζόμενων στα λιπάσματα Καβάλας: 

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δυστυχώς έστειλε τα ΜΑΤ να συλλάβουν τους αγωνιστές εργαζομένους των λιπασμάτων που σήμερα 9/6/21 βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Εργασίας με μοναδικό τους αίτημα να ενημερώσουν τον Υπουργό για τις διώξεις που υφίστανται.

Μετά από παρεμβάσεις Βουλευτών που βρίσκονται στη συγκέντρωση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ υποχώρησαν.

Οι εργάτες θα παραμείνουν εδώ έως ότου υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική παρέμβαση

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις