Ξεπέρασε τα 73 δολάρια το βαρέλι η τιμή brent

Η τιμή brent στο Λονδίνο ξεπέρασε προς στιγμή τα 73 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης επέστρεψε κάτω από το επίπεδο αυτό. Αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού έφθασε μία ανάσα από τα 72 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτωβριο του 2018.

Η κίνηση στους δρόμους επιστρέφει στα προ του κορωνοϊού επίπεδα στη Βόρεια Αμερική και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ αυξημένη είναι η αεροπορική κίνηση. Aναλυτές βλέπουν τώρα την τιμή brent να οδεύει ολοταχώς προς τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Το κλίμα ευνοήθηκε και από την απόφαση του G7 να δωρήσει 1 δισ. δόσεις εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε μία συντονισμένη προσπάθεια τόνωσης της ανάκαμψης.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περιμένει επιστροφή της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης στα προ της πανδημίας επίπεδα στα τέλη του 2022, πιο γρήγορα απ΄ό,τι αναμενόταν. Κάλεσε δε τον ΟΠΕΚ και τους βασικούς εταίρους του να αυξήσουν την παραγωγή τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις