Πειραιάς: Αισιοδοξία παρά το αρνητικό πρόσημο στα containers το πρώτο πεντάμηνο του έτους
Πειραιάς: Αισιοδοξία παρά το αρνητικό πρόσημο στα containers το πρώτο πεντάμηνο του έτους

Ειδικότερα, η θυγατρική της, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (ΣΕΠ), η οποία διαχειρίζεται τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι, εξυπηρέτησε συνολικά 1,97 εκατ. containers τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, έναντι περίπου 2,03 εκατ. containers το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ήτοι καταγράφηκε πτώση 3%.

Τον Μάιο, από το λιμένα διακινήθηκαν 416,5 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια από 426,7 χιλιάδες "κουτιά" τον ίδιο μήνα του 2020 (-2,4%).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η επίδοση του Μαΐου είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στο έτος, ενδεικτικό της ανοδικής πορείας που σημειώνει ο Πειραιάς τους τελευταίους μήνες εν μέσω κρίσης στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η πτώση σε επίπεδο πενταμήνου οφείλεται κυρίως στο πρώτο κακό δίμηνο του έτους, όταν η εμπορευματική ροή περιορίστηκε από εξωγενείς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο διακινήθηκαν 363,7 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια (-14% σε ετήσια βάση), το Φεβρουάριο 365 χιλιάδες (-12%), το Μάρτιο 416,4 χιλιάδες (+10,1%) και τον Απρίλιο 413,2 χιλιάδες (+5,2%).

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις