Κυριάκος: Ο Σπήλιος έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στην αγορά με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών έχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Το κατέστησε σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα του ετέθη το θέμα με το πρόστιμο που έβαλαν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ σε γνωστή εταιρεία τυροκομικών για προώθηση φέτας στη γερμανική αγορά, η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες παραγωγής.

«Ο Λιβανός έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικροτώντας την πολιτική αυστηρών ελέγχων που ασκεί το ΥΠΑΑΤ κατ' εντολή του κ. Λιβανού.

Μη ξεχνάμε ότι η πολιτική αυτή εφαρμόσθηκε και κατά την περίοδο του Πάσχα όπου έγιναν δεκαπλάσιοι έλεγχοι από άλλες χρονιές και φυσικά αντίστοιχα πρόστιμα.

 

Από τη silicon valley των Ιωαννίνων στο... χωράφι!!!

Το ζήτημα της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην πρωτογενή παραγωγή ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού με τον διευθύνoντα σύμβουλο της TeamViewer Oliver Steil, τον γενικό διευθυντή και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher και τον διευθύνοντα εταίρο της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.

Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα και τις εγκαταστάσεις της επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Το ενδιαφέρον των γερμανών επιχειρηματιών για την είσοδο των νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα ήταν έντονο καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον στην πρωτογενή παραγωγή επιβάλλει την χρήση τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις