Ο συνεταιρισμός Aκρασίου Λέσβου μεταξύ των βραβευθέντων στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena
Ο συνεταιρισμός Aκρασίου Λέσβου μεταξύ των βραβευθέντων στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena

Αργυρό μετάλλιο και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε φέτος το ελαιόλαδο Αλφα Plus του αγροτικού συνεταιρισμού Ακρασίου Λέσβου στο διεθνή διαγωνισμό Athena που πραγματοποιήθηκε στο νησί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου.

Αν για έναν ιδιώτη παραγωγό-τυποποιητή είναι μία φορά δύσκολο να παράγει ένα ποιοτικό προϊόν και να συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς για έναν συνεταιρισμό είναι ακόμα δυσκολότερο.

«Για να αναπτυχθεί ένας συνεταιρισμός σήμερα θέλει ανθρώπους με ανιδιοτελή θέληση προσφοράς. Ο συνεταιρισμός Ακρασίου έχει μία ανοδική πορεία και είναι ένας από τους τρεις στη χώρα μαζί με έναν στην Κοζάνη και έναν στην Κρήτη που συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό και βραβεύτηκαν» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ακρασίου Χρήστος Κουτλής

Ο αγροτικός ελαιουργικός συνεταιρισμός Ακρασίου δημιουργήθηκε το 1925 , το 2015 εγκαινίασε το πλήρως ανακαινισμένο και υψηλών προδιαγραφών ελαιοτριβείο του και οι συνεταιριστές παραγωγοί υπό την καθοδήγηση του κ Κουτλή, ενημερώθηκαν και ακολούθησαν τους τρόπους εκείνους της καλλιέργειας της ελιάς και της συλλογής του ελαιόκαρπου που διατηρεί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου με αποτέλεσμα ένα ποιοτικό προϊόν , άρα και καλύτερες τιμές για τον παραγωγό. Φέτος ο συνεταιρισμός Ακρασίου αγόρασε μέχρι  3,5 ευρώ το κιλό το λάδι, τιμές από τις υψηλότερες στην αγορά.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις