Με κινητοποιήσεις απαντά η ΠΟΓΕΔΥ στις ανακατατάξεις δομών και τις νέες γραμματείες του ΥΠΑΑΤ
Με κινητοποιήσεις απαντά η ΠΟΓΕΔΥ στις ανακατατάξεις δομών και τις νέες γραμματείες του ΥΠΑΑΤ

Το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που προκαλεί την αντίδραση της ΠΟΓΕΔΥ προβλέπει τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, καθώς και τη μεταφορά του Τμήματος Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Λοιπών Ζώων από την Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Με αυτό το Π.Δ., η χώρα μας πρωτοτυπεί και μεταφέρει από τις πιο αρμόδιες Υπηρεσίες, που είναι οι Κτηνιατρικές και Γεωτεχνικές, την αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών, που δεν διαθέτει σχετικές ειδικότητες» σχολιάζουν οι γεωτεχνικοί που παράλληλα αφήνουν αιχμές για τα κίνητρα σύστασης νέας γενικής γραμματείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ουσιαστικά καλύπτει ήδη υπάρχουσες Δομές και κατανομές αντικειμένων. Ο λόγος δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε υπάρχουσες ανάγκες του συνόλου των Εργαζομένων και των Αγροτών που εξυπηρετούν. Υποψιαζόμαστε πιο….. ιδιοτελή και ατομικά κίνητρα!» σχολιάζει η ΠΟΓΕΔΥ με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο προαναγγελίας κινητοποιήσεων της ΠΟΓΕΔΥ αναφέρει:  

Κινητοποιήσεις ΠΟΓΕΔΥ την Παρασκευή 25/6

  •     9πμ, κτίριο 2, Ευελπίδων: αλληλεγγύη στη Συναδέλφισσα - Μέλος μας, Κατερίνα Γιαννούλια και τους Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου
  •     12 το μεσημέρι, στάση εργασίας
  •     1μμ, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Υπουργού (Αχαρνών 2), για τη μεταφορά της αρμοδιότητας των ζώων συντροφιάς από το Υπ.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών και την αιφνίδια σύσταση νέας Γενικής Γραμματείας στο Υπ.Α.Α.Τ. και μετατροπή του Οργανογράμματος.

Στις 25/6, 9πμ, στην Ευελπίδων (κτίριο 2 - ΠΡΩΚΑΤ), καλούμε τα Συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας, σε συμπαράσταση στη Συναδέλφισσα και Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ, Κ. Γιαννούλια και στους άλλους τρεις Συνδικαλιστές του χώρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επειδή η Δημοτική Αρχή Αλίμου, γνωστή και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά Σωματείων & Ομοσπονδιών εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένης της ΠΟΓΕΔΥ), οδηγεί στα Δικαστήρια τα παραπάνω Συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν, μαζί με πλήθος Εργαζόμενων, Δημοτών και Εκπροσώπων Δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στον Δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των Συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο την Συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων.

Την ίδια μέρα, κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1μμ, στο γραφείο του Υπουργού (Αχαρνών 2), καθώς αντιμετωπίζουμε πλήθος προβλημάτων από την πολιτική που ασκείται στο Υπουργείο μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, ούτε τις ανάγκες της κοινωνίας και των Αγροτών, ούτε των Εργαζομένων του Υπ.Α.Α.Τ., αλλά και του συνόλου του Δημοσίου. Επιπλέον, οι αλλαγές, συντελούνται αιφνίδια και χωρίς καμιά συνεργασία με τα Συνδικαλιστικά Όργανα των Εργαζομένων.

Είναι γνωστό πλέον, ότι στις 16-6-2021, με το Π.Δ.:40/2021 (Α΄ 100), το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Λοιπών Ζώων μεταφέρεται από την Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η μεταφορά αφορά τις αρμοδιότητες που συνδέονται με τα ζώα συντροφιάς και το σύνολο των θέσεων και του προσωπικού.

Με αυτό το Π.Δ., η χώρα μας πρωτοτυπεί και μεταφέρει από τις πιο αρμόδιες Υπηρεσίες, που είναι οι Κτηνιατρικές και Γεωτεχνικές, την αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών, που δεν διαθέτει σχετικές ειδικότητες.

Παράλληλα στο ίδιο Π.Δ. συστήνεται, ξαφνικά και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους Εργαζόμενους, νέα Γενική Γραμματεία στο Υπ.Α.Α.Τ. η οποία ονομάζεται Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, η οποία, ουσιαστικά καλύπτει ήδη υπάρχουσες Δομές και κατανομές αντικειμένων. Ο λόγος δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε υπάρχουσες ανάγκες του συνόλου των Εργαζομένων και των Αγροτών που εξυπηρετούν. Υποψιαζόμαστε πιο….. ιδιοτελή και ατομικά κίνητρα!

Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν  δεν θα το επιτρέψουμε, γι’ αυτό καλούμε στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 25/6 τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους να τις πλαισιώσουν και να είναι σε επαγρύπνηση.

                                                                           

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις