Βρετανία: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα για επιπλέον περίοδο χάριτος στα είδη διατροφής από τη Β. Ιρλανδία
Βρετανία: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα για επιπλέον περίοδο χάριτος στα είδη διατροφής από τη Β. Ιρλανδία

Η Βρετανία δεν έχει ακόμη λάβει μία επίσημη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρότασή της, για μία περαιτέρω παράταση της περιόδου χάριτος για μερικά είδη διατροφής, που μετακινούνται από τη Βόρεια Ιρλανδία, λίγες ημέρες πριν την τελική προθεσμία λήξης, όπως δήλωσε σήμερα ένας υπουργός.

«Νομίζουμε ότι προτείναμε μία λογική πρόταση, κάτι το οποίο είναι πραγματικά μετριοπαθές, ενώ επεξεργαζόμαστε μία μακροπρόθεσμη λύση. Αισιοδοξώ ότι κατά τις επόμενες λίγες ημέρες, αυτές οι τεχνικές συζητήσεις θα το διασφαλίσουν αυτό με την ΕΕ» δήλωσε ο Μπράντον Λιούις αρμόδιος υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία στο ραδιόφωνο Times Radio.

«Πλησιάζουμε πολύ κοντά στην καταληκτική προθεσμία τώρα και δεν έχουμε ακόμη ακούσει κάτι επίσημο από την ΕΕ. Είναι αναγκαίο να μας απαντήσουν. Ελπίζω ότι θα το πράξουν με θετικό τρόπο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η παρούσα περίοδος χάριτος απαλλάσσει τους ελέγχους στα βρετανικά λουκάνικα, αλλά και σε άλλα κατεψυγμένα κρέατα που μετακινούνται από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις