H Andermatt Biocontrol γίνεται ο Βασικός Μέτοχος της Anthesis
H Andermatt Biocontrol γίνεται ο Βασικός Μέτοχος της Anthesis

Η Ελβετική εταιρεία Andermatt Biocontrol γίνεται Βασικός Μέτοχος (60% μετοχών) στον Ελληνικό διανομέα της, την Anthesis Φυτοπροστασία και Θρέψη Ι.Κ.Ε.Η Andermatt Biocontrol ιδρύθηκε το 1988 και είναι διεθνής ηγέτης στην παραγωγή και εμπορία βιοπροστατευτικών και βιοδιεγερτών.

Mε Έδρα το Grossdietwil, Ελβετία, η Andermatt Biocontrol επενδύει την τελευταία δεκαετία στη δημιουργία ενός σημαντικού παγκόσμιου δικτύου παραγωγής και διανομής προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της σε σημαντικές αγροτικές αγορές. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη σημαντική εξέλιξη της στενής συνεργασίας με την Anthesis με σκοπό να υποστηρίξουμε την στρατηγική μας να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία βιολογικών λύσεων για τους Έλληνες παραγωγούς”. Αναφέρει ο Daniel Zingg, CEO της Andermatt Biocontrol.

Η Anthesis, που εδρεύει στην Αθήνα, Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2000 από τον Γενικό Διευθυντή και πρώην Βασικό Μέτοχο, Κομιανό Γιώργο-Γεωπόνο με μεταπτυχιακά στην Ολλανδία με εξειδίκευση στη Βιολογική Φυτοπροστασία καθώς και πολυετή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό. Την τελευταία δεκαετία η Anthesis έχει μια μεγάλη ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε κυρίαρχη εταιρεία στην Ελλάδα στην εμπορία και διανομή Βιοπροστατευτικών, Βιοκτόνων, Βιοδιεγερτών και προϊόντων Ειδικής Θρέψης.

Ο Γιώργος Κομιανός θα συνεχίσει να κατέχει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή όπως και μετόχου στην Anthesis. “Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση κουλτούρας και επιχειρηματικής δράσης ανάμεσα στην Anthesis και την Andematt Biocontrol. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε πλέον στο δίκτυο εταιρειών της Andermatt Biocontrol και διασφαλίζουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα ισχυρότερα την προσφορά αποτελεσματικών βιολογικών λύσεων στην Ελλάδα.

H Andermatt Biocontrol, αναλαμβάνοντας Βασικός Μέτοχος στην Anthesis, επενδύει στην ανάπτυξη του παρόντος και του μελλοντικού προϊοντικού χαρτοφυλακίου στην Ελληνική αγορά. Η συμμετοχή της Andermatt Biocontrol στην Anthesis βασίζεται στις κοινές αρχές και αμοιβαίο όραμα στη συνεισφορά για παραγωγή τροφίμων μηδενικών υπολειμμάτων και τη διατήρηση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Σε ανταλλαγή για την πώληση των εταιρικών του μεριδίων στην Anthesis, ο Γιώργος Κομιανός γίνεται μέτοχος στην Andermatt Group. Είναι μέρος του πλάνου διαδοχής για τους ιδρυτές της Andermatt Group να ενσωματώσει και άλλους πρωτοπόρους βιολογικών λύσεων στους μετόχους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις