Νεαροί κλεφτοκοτάδες είχαν «ρημάξει» κοτέτσια σε χωριά του Ηρακλείου

Κότα για κότα δεν είχαν αφήσει, τρεις νεαροί από την ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατηγορούμενοι ως κλεφτοκοτάδες.

Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι τρεις νεαροί πάντως αρνούνται τις, σε βάρος τους, κατηγορίες.

Σύμφωνα όμως με τα όσα περιγράφονται στη δικογραφία, οι κλεμμένες κότες δεν ήταν μία και δύο, αλλά δεκάδες.

Στους τρεις φίλους αποδίδεται ότι είχαν κλέψει σχεδόν 160 όρνιθες από διάφορα κοτέτσια, συν 25 κουνέλια. Μάλιστα τις 95 κότες φέρονται να τις έκλεψαν από τον ίδιο άνθρωπο, σε δύο διαφορετικές φάσεις. Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος τους καθώς μετά την πρώτη κλοπή, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να εγκαταστήσει στο κοτέτσι, σε μη εμφανές σημείο, κάμερα ασφαλείας. Έτσι τη δεύτερη φορά που οι δράστες επισκέφθηκαν τον χώρο του, η κάμερα κατέγραψε τον σωματότυπο και τις κινήσεις τους. Ο ίδιος ο παθών εκφράζει σε κατάθεση του την πεποίθηση ότι και στις δύο κλοπές, οι δράστες ήταν ίδιοι.
Στην παρέα των τριών αποδίδονται και άλλες κλοπές, από ψυγείο, πόρτα και παράθυρα, μέχρι τραπέζια, σίτες, εργαλεία και κομπρεσέρ.
Αυτό που δεν προέκυψε από την προανάκριση, είναι που κατέληξαν τα κλεμμένα κοτόπουλα και κουνέλια. Θα πρέπει να περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης μήπως και μάθουμε κάτι για την τύχη τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις