Νέα εποχή για την Anthesis μετά τη συνεργασία της με την Αndermatt Biocontrol - Ο νέος ρόλος του Γιώργου Κομιανού
Νέα εποχή για την Anthesis μετά τη συνεργασία της με την Αndermatt Biocontrol - Ο νέος ρόλος του Γιώργου Κομιανού

Μια νέα εποχή ξημερώνει για την εταιρεία Anthesis Φυτοπροστασία και Θρέψη Ι.Κ.Ε καθώς η ελβετική εταιρεία Andermatt Biocontrol, διεθνής ηγέτης στην παραγωγή και εμπορία βιοπροστατευτικών και βιοδιεγερτών, γίνεται Βασικός Μέτοχος της (60% μετοχών).

Η Anthesis, που εδρεύει στην Αθήνα, Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2000 ως ατομική επιχείρηση από τον Γιώργο Κομιανό, εξειδικευμένο γεωπόνο στη Βιολογική φυτοπροστασία, ενώ στη συνέχεια το 2007 μετατράπηκε σε ΕΠΕ και εισήλθε δυναμικά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών με τη χρήση ωφέλιμων εντόμων. Μάλιστα, η προσπάθειά της αναγνωρίστηκε από τη γνωστή πολυεθνική, παγκοσμίας εμβέλειας,  Bioline Agrosciences, με την οποία συνήψε αποκλειστική συνεργασία.

Έκτοτε, ο Γιώργος Κομιανός και η ομάδα του εστίασαν την προσπάθειά τους στην προώθηση των πλέον σύγχρονων μεθόδων στην προστασία και ανάπτυξη των καλλιεργειών, με γνώμονα τη φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον, τον αγρότη και τον καταναλωτή. Την  τελευταία δεκαετία η Anthesis έχει μια μεγάλη ανάπτυξη και  εξελίχθηκε σε κυρίαρχη εταιρεία  στην  Ελλάδα  στην  εμπορία  και  διανομή  Βιοπροστατευτικών, Βιοκτόνων,  Βιοδιεγερτών  και  προϊόντων  Ειδικής Θρέψης. 

Τώρα, οι προοπτικές πλέον διευρύνονται σημαντικά με την είσοδο της ελβετικής εταιρείας Andermatt Biocontrol η οποία είναι διεθνής ηγέτης στην παραγωγή και εμπορία βιοπροστατευτικών και βιοδιεγερτών. Αναλαμβάνοντας Βασικός Μέτοχος στην Anthesis, η Andermatt Biocontrol επενδύει στην ανάπτυξη του παρόντος και του μελλοντικού προϊοντικού χαρτοφυλακίου στην ελληνική αγορά.

Η  συμμετοχή της  Andermatt Biocontrol στην Anthesis βασίζεται στις κοινές αρχές και αμοιβαίο όραμα στη συνεισφορά για παραγωγή τροφίμων μηδενικών υπολειμμάτων και τη διατήρηση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Σε ανταλλαγή για την πώληση των εταιρικών του μεριδίων στην Anthesis, ο Γιώργος Κομιανός γίνεται μέτοχος στην Andermatt Group και θα έχει ενεργό ρόλο παραμένοντας ως Γενικός Διευθυντής και μέτοχος στην  Anthesis.  «Υπάρχει  μεγάλη  σύγκλιση  κουλτούρας  και επιχειρηματικής  δράσης  ανάμεσα  στην  Anthesis  και  την  Andematt Biocontrol. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε πλέον στο δίκτυο εταιρειών της Andermatt Biocontrol και διασφαλίζουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα ισχυρότερα  την  προσφορά  αποτελεσματικών  βιολογικών  λύσεων  στην Ελλάδα».

Μάλιστα, αποτελεί μέρος του πλάνου διαδοχής για τους ιδρυτές της Andermatt Group να ενσωματώσει και άλλους πρωτοπόρους βιολογικών λύσεων στους μετόχους.«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη σημαντική εξέλιξη της στενής συνεργασίας με την Anthesis με σκοπό να υποστηρίξουμε την στρατηγική  μας  να  δημιουργήσουμε  μια  μεγάλη  ποικιλία  βιολογικών λύσεων για τους Έλληνες παραγωγούς» αναφέρει ο Daniel Zingg, CEO της Andermatt Biocontrol

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις