ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέχεται αιτήσεις για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέχεται αιτήσεις για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (4ΔΣ/2021)για την επιλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στονΟργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Σκοπός του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ως Ν.Π.Ι.Δ. είναι: (άρθρο 14 του ν.2637/1998, όπως ισχύει)

α. Η διαχείριση των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων(Ε.Γ.Τ.Ε.), του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης(Ε.Γ.Τ.Α.Α.)και του Ευρωπαϊκού Αλιευτικού Ταμείου (Ε.Α.Τ.) δυνάμει των Κανονισμών (ΕΚ)1290/2005 και 1698/2005 του Συμβουλίου, όπως αυτοί ισχύουν, σύμφωνα με τις εκάστοτε διατάξεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

β. Η πρόληψη και η πάταξη κάθε ατασθαλίας σε βάρος των παραπάνω πιστώσεων, όπως και η ανάκτηση τυχόν χρηματικών ποσών, τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) έχει τις εξής αρμοδιότητες: (άρθρο 21 του ν.2637/1998, όπως ισχύει)

α) Εκπροσωπεί τον Οργανισμό στις σχέσεις του με τις εθνικές και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν αυτό απαιτείται, δυνάμενος και να μεταβιβάζει κάθε φορά την αρμοδιότητά του αυτή σε άλλα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

β) Καθορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

γ) Συγκαλεί το Δ.Σ. και διευθύνει τις συνεδριάσεις του.

δ) Κατευθύνει, επιβλέπει και παρακολουθεί την όλη λειτουργία του Οργανισμού και ενημερώνει σχετικά το Δ.Σ..

ε) Υπογράφει τα αντίγραφα και αποσπάσματα των πρακτικών του Δ.Σ., καθώς και τα λοιπά έγγραφα του Οργανισμού προς τρίτους.

στ) Ελέγχει την εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..ζ) Αποφασίζει επί εκτάκτων και επειγόντων θεμάτων και υποβάλλει τις αποφάσεις του αυτές προς έγκριση στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

η) Προΐσταται των υπηρεσιών και του προσωπικού και εκδίδει τις σχετικές πράξεις που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση αυτού, εκτός των περιπτώσεων για τις οποίες προβλέπεται διαφορετική διαδικασία.

θ) Εντέλλεται το χρηματικό εφοδιασμό των υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., την πληρωμή των διενεργούμενων από αυτές πληρωμών και τη χορήγηση προκαταβολών σε (μόνιμους) υπαλλήλους για την εκτέλεση εργασιών με απόδοση λογαριασμού. Το ανώτατο όριο του ποσού των προκαταβολών αυτών ορίζεται κάθε φορά από τοΔ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

.ι) Ορίζει τα μέλη των Επιτροπών, στις οποίες αναθέτει τη διενέργεια διαγωνισμών, προμηθειών και πλειστηριασμών, την εκτέλεση έργων, την προμήθεια υλικών και οποιαδήποτε άλλη εργασία

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 12 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00και λήγει στις 30 Ιουλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις