Να μην χαθεί η τευτλοκαλλιέργεια ζητούν οι παραγωγοί
Να μην χαθεί η τευτλοκαλλιέργεια ζητούν οι παραγωγοί

Παράσταση διαμαρτυρίας για το “αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η καλλιέργεια ζάχαρης στην Ελλάδα”, πραγματοποίησαν χθες τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συγκαταλέγεται η στήριξη του εισοδήματός τους για την περσινή χρονιά, αφού, όπως είπε,  μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Σαμαράς, “ δεν υπήρξε παραγωγή ζάχαρης και οι ποσότητες που δώσαμε κατευθύνθηκαν σε μονάδες βιοαερίου”.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, το 2020 σπάρθηκαν 12.000 στρέμματα με τεύτλα, από τα οποία τα 3.000 στρέμματα είτε έμειναν ασυγκόμιστα, είτε η παραγωγή από αυτά δεν παραδόθηκε, λόγω χαμηλής τιμής. Φέτος, καλλιεργούνται κάποια στρέμματα στην Πιερία και περί τα 1.500 στρέμματα σε Θεσσαλία, με το σύνολο της παραγωγής να οδεύει για βιοαέριο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις